Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 1 september 2012

Kantarellfylld filé med marinerade grönsaker

Inspirationen till gårdagens fredagsmysmiddag fick jag av Remsan och Mårtenssons som så många gånger förr. Det var två recept de bloggat om den senaste veckan som etsat sig kvar i matfacket i huvudet.

Kantareller har jag ju inte lyckats plocka några i år men som tur är finns det i affären. Fina är de också men inte så billiga. Men till denna rätt för oss två behövdes inte speciellt mycket så det unnade jag oss (ca 200 g till filé och sås för två personer). Mårtensson inspirerade till den Baconlindade, kantarellfyllda kycklingfilén. I originalet var det fläskfilé och naturell färskost som blandades med smörfrästa kantareller. Jag använde mig av färskost med smak av soltorkade tomater som jag blandade med kantareller som frästs i smör tillsammans med hackad vitlök. I såsen hade jag lika delar crème fraiche och grekisk yoghurt som blandades med riven parmesan blandat med vitlöksfrästa kantareller. Kycklingfilén förstekte jag lite innan jag fyllde och baconlindade och behövde sedan ca 15 minuter i ugnen. Originalreceptet hittar ni här.

Till denna smarriga filé hade jag om möjligt ännu smarriga marinerade grönsaker. Ojojoj! Dessa kommer jag verkligen göra igen och till och med Johan blev övertygade om att det inte behövdes potatis eller ris. Grönsakerna går ju att variera efter säsong. Då Johan inte gillar fänkål så skippade jag det och hade zucchini, paprika i två färger, morot och purjolök. Vid servering blandade jag i skivad rädisa. Marinaden var otroligt god med smak av citron, vitlök och ost. Remsans recept hittar ni här.

Marinerade ugnsbakade grönsaker

Grönsaker, sås och baconlindad kycklingfilé
Helgerna bara rusar i väg och det är mycket som ska hinnas med. Nuförtiden tar ju dessutom allting mycket längre tid och Oliver kräver mer stimulering. Men samtidigt är han en nöjd kille och hänger med på våra äventyr. I dag tog vi en sväng till stan för att gå på Internationell matmarknad vid Operan. Men där var det Försvarets dag som belamrade med stridsvagnar, jas-plan, helikopter mm. När jag tittade lite närmre var det först om två veckor och två lördagar till därefter. Jag får hålla mig till tåls!

Vi käkade lunch på Scandic Rubinen i stället. De har fin-fin lördagslunch med stor salladsbuffé, två varmrätter på buffé (en kött, en fisk) och dessertbord till kaffet.

När vi kom hem monterade vi barnsadel på min cykel och tog en tur för att vara med och inviga min systers nya lokal där hon ska knåda stela kroppar (surfa in och boka en tid om du känner dig lite stel). En mysig invigningscermoni för de närmsta som bjöds på go-fika.

Syster klipper bandet

En sväng till lekplatsen för gung och bus med kusinerna innan vi cyklade hem. Oliver trivdes bakom en flåsande, trampande mamma och somnade gott på vägen hem.




7 kommentarer:

Remsan sa...

Visst blir grönsakerna goda! Jag spanade också in den där fina filén hos Mårtenssons. Lät så himla god. Vi i bloggdategänget kanske rent av ska ge ut en egen bloggreceptbok ;-)

Amy's piece of cake sa...

Grönsakerna låter jättegoda och likaså filen! Den skulle jag säkert kunna göra med quorn...

Åh Scandic Rubinen har jag spenderat många nätter på vid mina tjänsteresor, härligt hotell!

Söndagskramar till fina du!

Anonym sa...

Mums vad gott och vilken söt sovande cyklist : ) gulle kram Sofia

Kim sa...

De där grönsakerna ska jag också testa. Verkar himla goda!
Snopet att få se stridsvagnar istället för mat..! För de bjöd väl inte på deras berömda ärtsoppa ;)?

Pernilla sa...

jag ska också testa de där grönsakerna! och ja, jag kan väl för all del testa fläskfilén också, jag är ju inte den som är den :)

jag och charlotta funderade på att käka lite lunch på tisdag, har du tid?

Mårtenssons kök sa...

Trevligt vi kunde hjälpa till med inspirationen tillsammans med Emmy:) Tycker också att idéen med kokboken för vårt dategäng låter alldeles förträfflig, iaf i väntan på att TV4 hör av sej:)

Sanna sa...

Vad härligt med fylld fläskfilé! Jag har sett den på några av mina favvobloggar nu så allt pekar nu mot att jag får laga det till helgen. Jag gillar tanken att fylla med kantisar. Mums!