Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 27 juni 2010

Midsommarhelgen

Det såg ju lovande ut redan innan helgen, men man vågar ju aldrig hoppas. Sol och midsommar hör liksom inte ihop. Men i år blev det fullträff. Blev en underbar helg i sommarstugan på skånska östkusten med familj, massor av god mat och god dryck.

Såhär såg min midsommartallrik ut. Tycker ju tyvärr inte om sill men blev mycket lax: rökt och gravad, paté och lite rökt makrill. Självklart färskpotatis, ägghalva och några prinskorvar. Och en skiva kavring med Allerum Prästost. Öl och snaps i glasen. Provade lite olika sorter. Tror Utö blev favorit.

Självklart hade mamma gjort klassisk midsommartårta med massor av jordgubbar. Dekorerade med små fina chokladhjärtan i mörk och vit choklad.

På kvällen grillade vi spett. Nötkött i tärningar trädda på spett och kryddade med salt, peppar och koriander. Till det hade vi en sallad med kall färskpotatis, färsk vitkål, feta, avocado och lite andra grönsaker. Vi kryddade grekisk yoghurt med mango chutney och curry. Mums!!

Till dessert grillade vi Marshmallows. Såå gott! Kidsen hade inte jättemycket tålamod men tyckte nog det var lite spännande. Senare på kvällen var det brasa och fyrverkeri på stranden. Man ur huse!! Fullt med folk på stranden En helt underbar kväll!

På midsommardagen kom morfar på besök. Vi åt varmrökt lax, färskpotatis och romsås till lunch. Till kaffet blev det mammas smaskiga vaniljbullar och jordgubbstårta än en gång. Kan man aldrig få för mycket av!:)

Även denna kvällen blev det spett. Ett med nötkött med samma kryddning som dagen innan och ett med fläskkött med hickory smokemarinad.


Ett antal glas vin har slunkit ner under helgen. Vi har inte rört oss långt från stugan. Lite promenader och en tur till havet med dopp varje dag. Det var inte varmt i vattnet. Runt 15 grader skulle jag tro. Uppfriskande kan man kalla det. Idag låg vi till och med på stranden en stund och solade våra vinterbleka kroppar. Barnen grävde kanaler och gropar och det var riktigt roligt att hjälpa till.
Imorrn är det dags att återgå till verkligheten. Jobb två veckor till innan det är dags för semester. Skönt med en försmak iallafall:).

8 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Härlig midsommarhelg ni haft med mycket god mat och fint väder, precis vad man vill ha! Blev grillade marshmallows för vår del oxå, det är ju bara så barnsligt gott!
Dopp i havet var minsann inte illa, så modiga ni är!

Fru Matglad sa...

Tack detsamma Sofie...Ha en underbar sommar!
Kram

charlotta sa...

åh, du ser ut att ha haft det riktigt bra! skåne kan man minsann lita på när det gäller väder! vi hade sol på midsommar, men det var inte supervarmt, tyvärr. oh well, så länge det inte regnar är jag glad!

Lisa -Sockerrus sa...

Hej!
Vill tipsa om en tävling jag har i min blogg där man kan vinna ett namnsmycke :-)

http://sockerrus.wordpress.com/2010/06/28/bloggens-forsta-tavling/

Ha det gott!

/Lisa - Sockerrus

Remsan sa...

Låter som en alldeles härlig midsommarhelg. Mycket gott har ni ätit och druckit också. Jag har inte vågat mig i det kalla vattnet ännu... Brrr... Nu har nedräkningen börjat till semestern kan jag tänka mig. Kram.

Daniella - BakeCake sa...

Oj så härliga bilder! Det ser ut som om ni har haft en riktigt skön midsommar!

Och missa inte månadens tredje tävling som har startat nu!
Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

Pernilla sa...

det ser ut som du haft en finfin midsommar :) grillspett, vaniljbullar eller tårta tackar man ju inte nej till i första taget ;)

ja, jag får fortsätta öva på toscabakandet helt enkelt, någon gång SKA jag lyckas!

Anonym sa...

Du verkar ha haft ett underbart midsommarfirande med alla de goda tillbehör som ska finnas med! :-)