Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 29 juni 2010

Högsommarvärme

Oj, vad varmt det har varit idag. Vi har gjort allt för att försöka få in lite sval luft på kontoret utan framgång. Men man ska inte klaga...

Syster med familj njuter av sommaren i skåne så jag åkte förbi och vattnade deras tomatplantor. Kan nog bli en eller annan tomat till mig om ett tag. För det ser ut att bli endel. Växer så det knakar nu i solen. Efter att ha burit ett antal vattenkannor satte jag mig i en solstol och läste en tidning. Man skulle ha en trädgård...

Fanns massor av mogna smultron som jag plockade med mig. Inga små barn som går och äter av dem nu. Gick upp i skogen och kollade blåbärsstatus. Några veckor kvar men blir nog mycket blåbär i år också. Gott!

Väl hemma blev det lite kvällsmat av vad som fanns hemma. Kokade färskpotatis. Stekte bacon och champinjoner med skivade vitlöksklyftor (en av mina favoritkombinationer). Blandade den saltkokta, ljumma potatisen med pressad citron, olivolja och dill. Hackade färsk vitkål (såååå gott!!!) och halverade några vikentomater. Blandade ihop allt till en god, somrig och fräsh ljummen allt-i-ett potatissallad.


Efter att ha tagit mig igenom en stor strykhög framför premiären på Allsång på Skansen belönade jag mig med lite vaniljglass med färska smultron från syrrans trädgård. Sååå gott!!

Efter regn kommer solsken, eller tvärtom. För nu regnar det. Men jag tror att det fina vädret kommer tillbaka redan imorrn igen!

6 kommentarer:

Håkan och Anki sa...

Färsk vitkål brukar vi riva och äta med rivna morötter, en vinägrettdressing och en riktigt krämig fetaost, så gott! En sallad som vi åt varje dag när vi var i Bulgarien på semester.

Hanneles bok-paradis sa...

så mycket smultron, härligt :)

charlotta sa...

åh, smultron. gud, vad gott!

visst var det varmt igår?! helt bananas! trist att vädret har varit lite sådär idag, dock. grr.

charlotta sa...

åh, smultron. gud, vad gott!

visst var det varmt igår?! helt bananas! trist att vädret har varit lite sådär idag, dock. grr.

tina sa...

Smultron, ljuvliga, ljuvliga smultron. Glad sommar önskar jag dig!

Anna sa...

Tack för tomatvattningen. Det LÄR bli otroliga mängder tomater. Du ska få en hel massa!