Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 13 juni 2010

Hektisk helg med lugn avslutning

Vilken helg! Gått i 120km/h sedan.....tja....egentligen helga veckan. Har varit aktiviteter varje kväll och mycket på jobbet. I fredags efter jobbet grillade vi tillsammans med två av våra grannar. Mycket trevligt att lära känna dem lite. Blev grill ute under parasollet och sen åt vi i köket hos de som bor störst:).

I säng sent och upp till jobbet tidigt. Väl hemma efter några timmars jobb packade vi ihop oss och körde till Resö. Ösregn hela vägen. Ännu en kväll med grill under parasollet. Johans pappa fyllde 60 i fredags så då hade vi fixat överraskningsfest för honom när de kom från Mallorca. Blev helgrillad fläskfilé, nypotatis, sallad och lite olika såser. Smaskigt! Till dessert klassisk jordgubbstårta med vaniljkräm, ananas och jordgubbar mellan.

Idag har vi varit sega. Sov väääldigt länge men kände oss ändå inte utsövda när vi gick upp. Men från någonstans kom ändå lite energi och vi storstädade lyan i lugnt tempo och tvättade en stor tvätthög. Kvällen har spenderats i soffan...

Lagade även lite mat såklart. Grönsakspasta med sparris och serranoskinka. Fräsht och gott!

1 zuccini
1 röd och 1 grön paparika
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
250g gula och röda körsbärstoamter
peppar, torkad rosmarin och basilika, färsk timjan

Skär grönsakerna i grova bitar och lägg i en ugnssäker form. Krydda och ringla över olivolja. Rör runt. Grilla i ugnen på 250grader på grilläget i ca 20-25 minuter. Rör om var femte minute ungefär.

Koka grön sparris i saltat vatten i några minuter. Låt svalna och torka på hushållspapper. Lägg upp serranoskinkan på en tallrik och lägg sparrisen på. Ringla olivolja över och riv parmesan på den grova sidan på rivjärnet över.

Koka ett paket färsk tagliatelle i saltat vatten. Låt rinna av i ett durkslag och blanda sedan ihop med grönsakerna.

Servera med sparris och serrano. Ringla balsamglaze över och krydda extra med nymalen svartpeppar och flingsalt.

Många goda smaker tillsammans! Kändes nyttigt och fräsht. Receptet kommer från mitt huvud. Ett under en sådan här trött dag...:)
Imorrn är det måndag och ny vecka. Hoppas på en lugn sådan. Inga aktiviteter inbokade. Måste komma igång och träna lite.

4 kommentarer:

charlotta sa...

åh, serranoskinka och sparris, vad gott! tråkigt med helgen väder dock, jag har jobbat som en gnu och var sådär glad när jag skulle gå hem i lördags. grr. oh well, vi får väl hoppas att det blir fint till midsommar!

Malin sa...

Oj, vilken helg, en massa att göra. God pasta rätt, serranoskinka, färsk sparris och parmesan, mums!!

Mårtenssons kök sa...

GOtt, gott. Här serverades det oxå pasta till middag idag, fast med lax och ärtpesto till. Perfekt med pasta när det ska gå lite extra snabbt.
Låter som ni haft en härlig helg fast ni har flugit och farit.

Loulas Kök sa...

Det här ser gott ut. Precis sådan mat vi gillar. Det blir att prova!
Gick det bra på Göteborgsvarvet? Jag blev sjuk och lika bra var väl det med tanke på värmen!
Ha det gott!