Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 29 november 2009

Teneriffa

Jag och pappa hade en underbar vecka på Teneriffa med massor av sol, sömn, lästa böcker och god mat. Självklart var kameran med och fotade endel av det vi åt.


Efter en härlig morgonpromenad varje morgon åt vi i stor sett samma frukost: yoghurt med banan och musli, fralla med ost och marmelad och kaffe. En bra start på dagen innan det var dags för polen.
Till lunch blev det oftast sallad eller pasta. En kall öl eller istea till. Lunchfavoriten hittade vi på vårat kvällsunderhållningsställe där de hade en fantastisk vacker och god sallad med räckor och avocado. Pappa åt en ceasarsallad som var inlindad i en lång gurkskiva.

Självklart var vi ju tvugna att äta paella till Lunch en dag. Såg finare ut på bilden än vad det var när vi kom in. Men helt ok!


Vi provade många olika kök: italenskt, spanskt (såklart), indiskt och argentinskt. Vår favorit blev den Argentinska som vi besökte två gånger. Fantastiskt gott och välgrillat kött med goda tillbehör. Pappa åt en gigantisk T-benstek och jag åt oxfilé. Mmmm.....


Ett par kvällar åt vi dessert. Den godaste var profiteriles som jag åt på den Italienska restaurangen. Små petit chouxer som var fyllda med en vaniljkräm och toppade med cokladsås. Så gott!!

På kvällarna hamnade vi oftast på samma hak. En fantastiskt rolig underhållare fick alla att vika sig av skratt när han sjöng, skämtade och stojjade. Där blev det irish coffee, vin, öl och sangria såklart!

Som sagt; en UNDERBAR semester och åkte hem med massor av ny energi. Helt rätt tid på året att åka för att få lite kraft att stå ut med vintermörkret!:)
Inga kommentarer: