Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 12 november 2009

Inspiration

Precis kollat på ett avsnitt av "Halv åtta hos mig" tätt följt av "Niklas Mat". Både hemmakockar och proffskockar inspirerar. På olika sätt. I helgen får jag besök och då blir det dessert som kommer från halv åtta. Tror det blir supergott!

Niklas inspirerade med svåra råvaror. Svåra att få tag på, veta vad man ska göra med eller bara få till så det blir rätt och gott. Typ sushi och sufleé. Skulle öka självförtroendet i köket påstod han. Kanske rätt?! Får ge mig på en sufleé någon dag. Mitt stora problem är mitt lilla kök. I veckan har jag fått en ny spis. De har kopplat ifrån gasen och tagit bort den gamla spisen som hyresvärden tyckte var i fint skick. What?! Istälet fick vi en ny som fräsch men en decimeter lägre än min gamla. Har ju haft ett bakbord ovanpå som jag använt som extra yta. Så nu känns det som halva mitt kök har försvunnit. Får väl se om vi kan få upp spisen en bit i samma nivå som diskbänken. Vore snyggt!

Ikväll blev det "snabbmat" och kylskåpsrens. Ännu en gång "man tager vad man haver". Strimlad purjo, vitlök och klyftade färska tomater brynt i smör. På med vitt vin och creme fraiche och låt koka in tillsammans med lite grönsaksbuljong. Krydda med salt, peppar och hackad färsk basilika. Strimla chorizosalami och ha i mot slutet. Red om det behövs. Serverade med pennepasta och sockerärtor. Helt ok vardagsmat!!

1 kommentar:

Boel sa...

Skåptömmarmat kan ibland bli fantastiskt gott! Gjorde en härlig pasta förra veckan på nästan ingenting alls... Recept finn på min blogg Allt blir bättre med bacon...