Jag har kallat det för biffar hela tiden för de blev ganska matiga. Man kan kalla dem vad man vill och servera dem med vad man vill. I receptet stod det riven ost och jag tog halloumi, som jag även stekte i skivor och hade till tillsammans med lite körsbärsplommontomater och "vuxenketchup" (balsamglaze). Nästa gång testar jag någon annan god och smakrik ost och kanske creme fraiche och räkor till.
Zucchiniplättar med stekt halloumi och tomat |
Zucchiniplättar ett gäng
1 normalstor squash
1 ägg
2, 5 dl mjöl
1/2 röd chili
1 dl riven ost
1 klyfta vitlök
Salt, peppar
- Riv squash på den grova sidan på rivjärnet
- Blanda ihop ägg och mjöl (här undrade jag om det verkligen inte skulle vara någon vätska med, men det behövs inte....)
- Vänd ner den rivna squashen, rivna osten, hackade chilin och hackade vitlöken. Smaka av med salt o peppar. Smeten blir väldigt fast och tjock.
- Stek små plättar i smör i plättlagg eller på stekjärn.
6 kommentarer:
Zucchiniplättar blir så saftiga och goda!! Kram
Så gott med zuchinniplättar! Få blir nästa vecka! :)
Ha en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Blir till att pröva Fick zuchini av en kompis idag....
Mmm, verkar gott, jag har faktisk aldrig testat att göra zucchiniplättar!
Har också zucchinifeber, har gjort zucchinibröd två gånger den senaste veckan, haha!
Nej men nu måste jag testa att göra dessa plättar:)
Skicka en kommentar