Vinter/Vår

Vinter/Vår

fredag 22 mars 2013

Ljummen bulgursallad med zucchini, spenat och feta

Johan är på äventyr med grabbarna och Oliver är hos farmor och farfar. Det betyder en ensam hemmakväll för mig. Alltsedan jag visste att jag skulle ha en egen hemmakväll har jag fundera på hur jag skulle utnyttja den på bästa sätt. Bjuda hem vänner eller gå på after work? Nä, jag bestämde mig för att vara alldeles själv.

Efter jobbet åkte jag hem, snörade på mig löparskorna och tog en joggingtur runt Härlanda Tjärn i sol och fågelkvitter. Sen passade jag på att städa lägenheten när jag redan var svettig och ingen var i vägen. Så nu ligger kuddarna fint i soffan, inga leksaker på golvet och jag har belönat mig med god mat och ett glas vin. Sitter och funderar på om jag ska fortsätta kvällen med film eller landskampen i fotboll som är på TV.

Till mat gjorde jag något som jag var sugen på och som passade mig. En vegetarisk, ljummen sallad med härliga smaker av olivolja och citron. Inspirationen hittade jag hos Hanna som har bloggen Matarkivet. Sååå enkelt och sååå gott!!




Ljummen bulgursallad med zucchini, spenat och feta 1 port.

1 portion bulgurtillagat enligt anvisningar på paketet
ca 1/3 zucchini
olivolja
1/2 påse babyspenat
ca 75 g fetaost
1/2 citron, saften
flingsalt och svartpeppar
babyplommontomater
kryddkrasse
valnötter
  • Skär zucchinin i halvmånar. Stek i olja och smör tills mjuka och gyllenbruna. Tillsätt spenaten och fräs tills den blivit mjuk och krympt ihop. Krydda med salt och peppar.
  • Blanda den nykokta bulgurn med citronsaft, olivolja, salt och peppar. Blanda ner grönsakerna.
  • Häll upp på en tallrik. "piffa" med halverade babyplommontomater, smulad fetaost, grovt hackade valnötter och klippt kryddkrasse. Ringla lite olja över och krydda med salt och peppar.
  • Ät och njut!!


8 kommentarer:

Matarkivet sa...

Din ser ju ännu piffigare ut! Kul med krasse i och att du tyckte om det. Vilken produktiv dag du haft, då är man värd ett glas vin!

Ha en trevlig helg! Kram

Unknown sa...

Vilken härlig fredag att ha för sig själv! :)
Salladen låter otroligt gott! Sparar receptet! Perfekt vårmat!
Ha en toppen lördag!
Kram
//Lana

Pernilla sa...

jag hoppas att du valde film, fotbollen var ju mest ett sömnpiller. tycker jag ju iofs alltid om fotboll ;)

gött att vara ensam hemma, tror jag, jag minns knappt hur det känns. men jag har för mig att jag gillade det!

Lena sa...

Låter som en rätt i min smak.
Fetaost gör allt gott!

Lena från make a head food

Malin`s Diner sa...

Åh, en ensamkväll är faktiskt något jag kan längta efter. Vet inte om jag anv'nt den till varken löpning eller städning dock... ;-)

Maten ser ju riktigt god ut i alla fall. Och vin var du absolut värd.

Kram kram

Tan sa...

Mm...så är det för mig också. När man och son åker hemifrån någon enstaka gång, då är jag helst ensam hemma och bara njuter av tystnaden, och att få vara för mig själv. Sån sallad gör jag också ibland. Känns som att det är dags att göra en snart igen. Det är så gott!

Sara på Vardag.nu sa...

En middag i min smak, grönt och härligt!

Eleonore- Kokboksutmaningen sa...

Jag gjorde faktiskt en variant på detta i helgen, couscous med rostad zucchini, paprika och cocktailtomater. Sedan en fetaostfylld biff till :D Så gott!