Vi tog en tur till Allum idag (ett köpcentrum i närheten). Tanken var att vi skulle handla lite mat på Maxi. Blev några ärenden till. Och herregud, vad mycket folk det var. Puh!! Men mat fick vi med oss hem till kvällens middag med syster med familj. När vi bestämde att de skulle komma föreslog jag Lamm eller Påskmat. Men då sa syrran att är det fredag så är det tacos. Ok! Bara att lyssna på storasyster.
På plats i köket |
Två olika tacopajer |
Jag gjorde två salsor till. En Ananassalsa och en Pico de gallo. Typ.
Ananassalsa
1 färsk ananas, skalad och tärnad i bitar
1 röd paprika, urkärnad och tärnad i bitar
3 st salladslökar, strimlade
hackad färsk koriander efter tycke och smak
saften av en lime
salt
- Blanda alla ingredienser och låt stå kylt fram till servering.
Pico de gallo eller tomatsalsa
7 st mogna tomater, fint hackade
1 rödlök, finhackad
saften av en lime
olivolja
salt och peppar
- Blanda ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Ananassalsa |
Tomatsalsa |
Herr och fru Kyckling |
5 kommentarer:
Mums, så gott med tacopaj! Blir sugen på att laga den nu! De var längesen...Så tack tack för påminnelsen om smarriga pajen! :)
Salsor låter och ser ut mycket goda!
Ha en fortsatt fin påskhelg!
Kram kram
//Lana
Fredag är tacos, så är det ju faktiskt. Men hos oss fick det bli hämtmat i form av thaimat. Gott det också.
Ha nu en underbar påsk kära du!
Kram kram
Vilka goda salsor ni hade till pajen. Jättegott! Hoppas du har en skön påskhelg!
taccos är ju favoritmaten hos mina barn med ...
Oj då, ja visst är det säkrast att göra som storasyster säger, så länge det blir gott och det är vi helt säkra på att det blev!
Skicka en kommentar