Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 21 mars 2013

Flamberad Ananas med Kokoskräm

I dag på lunchen satt vi och räknade efter hur många dumplins vi egentligen tryckte i oss i måndags. Det var ganska många. Så inte konstigt att vi blev mätta. Men ändå fanns det plats för en riktigt smarrig dessert. Såklart!

Lågorna stod högt när Ida flamberade Ananasen i rom. Trodde nästan både ögonbryn och fransar skulle försvinna. Till ananasen hade vi den underbart goda Kokoskrämen som vi även hade vid förra träffen.


"Tändvätska"

Pooof!!

Flamberad Ananas med Kokoskräm
1 Ananas, skalad och klyftad
50 g smör
2 msk råsocker
rom
  • Smält smöret i en stekpanna. 
  • Stek ananasen runt om. Strö över socker och vänd runt så ananasen karamelliseras.
  • Slå på en skvätt rom och tänd på! (var en under fläkt eller taklampa)
Kokoscreme
1 brk creme fraiche
3 msk kokosgrädde
2 msk kokosflingor, rostade
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

  • Blanda alla ingredienser och servera till ananasen.


Flamberad ananas med kokoskräm, mmmm......


5 kommentarer:

Svetlana Driagina sa...

Oj, oj, oj, det ser farligt ut! ;)
Men så smaskens det låter! :)
Ha en toppen fredag!
Kram
//Lana

Min Lilla Kokvrå sa...

Hua, vilka lågor...
Att flambera vågar jag mig nog inte på men en kokoskräm kan väl inte ställa till med allt för stor skada :)

Marja - Baka Sockerfritt sa...

Wow, vad häftigt det ser ut! Och gott :)

Malin`s Diner sa...

Mumma mumma, den där krämen låter inte som något jag tackat nej till. Eld gör ju det hela lite extra spännande. ;-)

Kram Kram9349 Reusuc

Mårtenssons kök sa...

Jisses kvinna, vilka lågor:)
Låter oerhört gott, vi är väldigt förtjusta i efterrätter med färsk ananas, kul med nya tips!
Litar ju på dina smaklökar så vi sparar.