Lågorna stod högt när Ida flamberade Ananasen i rom. Trodde nästan både ögonbryn och fransar skulle försvinna. Till ananasen hade vi den underbart goda Kokoskrämen som vi även hade vid förra träffen.
"Tändvätska" |
Pooof!! |
Flamberad Ananas med Kokoskräm
1 Ananas, skalad och klyftad
50 g smör
2 msk råsocker
rom
- Smält smöret i en stekpanna.
- Stek ananasen runt om. Strö över socker och vänd runt så ananasen karamelliseras.
- Slå på en skvätt rom och tänd på! (var en under fläkt eller taklampa)
1 brk creme fraiche
3 msk kokosgrädde
2 msk kokosflingor, rostade
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
- Blanda alla ingredienser och servera till ananasen.
Flamberad ananas med kokoskräm, mmmm...... |
5 kommentarer:
Oj, oj, oj, det ser farligt ut! ;)
Men så smaskens det låter! :)
Ha en toppen fredag!
Kram
//Lana
Hua, vilka lågor...
Att flambera vågar jag mig nog inte på men en kokoskräm kan väl inte ställa till med allt för stor skada :)
Wow, vad häftigt det ser ut! Och gott :)
Mumma mumma, den där krämen låter inte som något jag tackat nej till. Eld gör ju det hela lite extra spännande. ;-)
Kram Kram9349 Reusuc
Jisses kvinna, vilka lågor:)
Låter oerhört gott, vi är väldigt förtjusta i efterrätter med färsk ananas, kul med nya tips!
Litar ju på dina smaklökar så vi sparar.
Skicka en kommentar