Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 12 mars 2013

Kycklingfilé med sötpotatis

Men vart tog våren vägen? I kväll har det yrt lite snöflingor utanför fönstret. Trodde vi var klara med snön nu?! Men vet att det finns andra runt om i landet som fått mer snö. Stackare!

Blir så glad när jag hittar recept som är både goda och går snabbt att slänga i hop med inte allt för många ingredienser. Detta receptet fick jag i ett mail från Allt om Mat där de tipsade om en veckomeny. Sånt gillar jag.  Sötpotatisröran var god och smakrik men blev inte så krispig som jag önskat. Kommer inte riktigt överens med min ugn. Lite sås vill man ju oftast ha och då rörde jag ihop en yoghurtsås.



Kycklingfilé med sötpotatis
5 st kycklingfiléer
2 st lime
2 normalstora sötpotatisar
2 dl creme fraiche
ca 2 msk riven ingefära
salt och peppar
  • Tvätta limen ordentligt och riv skalet på den ena av limefrukterna.
  • Stek kycklingfiléerna i smör så de får lite fin färg. Krydda med salt och peppar och lägg i en ugnsfast form. Pressa över saften från den limefrukten som du rivit skalet på.
  • Skala och riv sötpotatisen på den grova sidan av rivjärnet. Blanda med creme fraiche, ingefära, limeskal och lite salt. Bred blandningen över kycklingfiléerna. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter. Kycklingen ska vara klar och potatisen ha fått fin färg.



Före servering pyntade jag med tunna skivor av lime och färsk koriander. Limen blir lite ljummen och god att pressa över. Serverade även en kall yoghurtsås till som jag gjorde på: grekisk yoghurt, riven vitlök, riven ingefära, flytande honung, lite limesaft, salt och peppar.



Har funderat på om vi ska testa någon matkasse snart för att få lite inspiration och slippa både tänka och handla. Har ni några tips på vilken kasse som kan passa en barnfamilj med en 1,5-åring bäst? Har ni några andra åsikter om matkasse? Är det prisvärt? Så enkelt som det verkar?

9 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Vi har inte själv testat matkasse, men Ankis arbetskompis har haft Linas lite då och då. De valde att ha den varannan vecka och var väldigt nöjda, både med recepten och innehållet.

Men visst, den där våren fick vi bara en försmak av. Sen kom det plötsligt snöstorm med över 20 cm snö... blä!

Nina sa...

Åh va gott det ser ut!

Vet att Ica har en kasse som några vänner kört och varit väldigt nöjda med! (De har en son som är typ två månader äldre än Oliver och maten har passat honom oxå). Finns olika, typ billiga veckan eller lite lyxigare om man vill. Har inte testat själv dock.

Remsan sa...

Jag har hört gott om både Coop och ICAs matkasse. Tror man jan förtitta på menyerna innan man bokar.
Jag som gillar sötpotatis måste testa detta!

Lisa sa...

Funderar själv på att testa Citygross-matkasse, som jag har hört mycket gott om. :)

Unknown sa...

vad spännande det låter med sötpotatis! Har faktiskt aldrig ätit den! :)
Måste testa!
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Vilket läckert recept:) Sötpotatis är så grymt gott!

Malin`s Diner sa...

Detta var ett bra recept, få ingredienser dessutom. Får sparas helt enkelt.

Kram kram

Victorias Provkök sa...

Låter riktigt gott och enkelt sånt gillas!!
Ha en toppendag
Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Pernilla sa...

Älskar sötpotatis! Och kyckling är ju inte heller så dumt. Din yoghurtsås låter också som någonting som skulle gå hem här hos oss :)

På matkasse-fronten är jag dock lite lost, har inte Michael någon på mat.se?