Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 17 mars 2013

Hemmaburgare med Inlagd rödlök

Det är väl inte många som behöver övertygas över att hemmagjorda hamburgare är godast. Denna gången gjorde vi dem av färs på högrev. Blev saftigt och gott. Kryddade färsen med salt, peppar och lite Srirachasås. I burgarna hade vi chilisås, tomat, ruccola och inlagd rödlök. Var sugen på att baka egna bröd men efter några timmar på IKEA blev det Friscobröd. Vi hade Coleslaw och stekt skivad Kungsmussling till. Ingen pommes eller potatis. Tycker inte att det brukar behövas.

Dukat bord
Receptet på den inlagda rödlöken kommer från boken Texmex från grunden (Jonas Cramby). Finns sååå många trevliga tillbehör i den som jag vill prova mig igenom.

Inlagd rödlök
1 rödlök
1 dl vitvinsvinäger
1/4 dl strösocker
1/2 msk salt
1 lagerblad
några skivor röd chili
ev 1 msk rödbetslag
  • Skiva löken tunt.
  • Blanda övriga ingredienser i en kastrull och koka upp. Lägg i löken och låt sjuda ca 30 sekunder.
  • Låt svalna och lägg i en burk. Låt stå och dra i kylskåp 6-8 timmar före servering.
  • Håller ett par dagar i kylskåp.

Inlagd rödlök

Tillbehör: stekt kungsmussling, inlagd rödlök och coleslaw

Coleslaw brukar jag höfta ihop. Grovt riven morot blandat med finstrimlad vitkål. Blanda med majonnäs och grekisk yoghurt. Krydda med salt, peppar och hel kummin. Gott till mycket!



Det har varit en ganska lugn och skön helg. Började med en kort after work i fredags på Post med några tjejkompisar. Upp tidigt i lördags för att jobba och sen har vi mest pysslat och fixat resten av helgen. En lördag på Ikea är ett straff! Men vi hittade TV-bänk och en bokhylla som Oliver och Johan har skruvat ihop. Så snart är de sista flyttlådorna uppackade och lägenheten känns mer och mer ombonad. Bara gardiner och något att hänga på väggarna saknas.

Oliver hjälper mer än gärna till (är mest i vägen)

7 kommentarer:

Pernilla sa...

vi ska äta hemgjorda burgare imorgon! sååå gott. de där skosulorna de säljer i 24-pack i frysdiskarna borde ju förbjudas!

haha. gulle-oliver, det är väl fint att han vill hjälpa till, det vet man ju hur det brukar vara med IKEA-möbler, kan behövas mycket hjälp där :)

Anonym sa...

Men plutten så söt han är... Kommer bli något stort av den där lilla O en gång i framtiden :)

Själv körde jag också burgare idag - grym färs!
Smaksatte med hackad jalapenos och klassiska tillbehör på det. Till och med pommes då jag har äran att låna syrrans fina fritös inför det stor dumplingskalaset i morgon :)

// fd grannen

Unknown sa...

Så gott med hemmagjorda hamburgare! Det hade vi också i lördags! :)
Ha en toppen dag!
Kram kram
//Lana

Martina sa...

Hemmagjorda hamburgare är ju alltid gott! Ser gott ut med inlagd rödlök, det har jag aldrig testat!

Lotta sa...

Vad är kungsmussling? Fisk till hamburgare? För det är den associationen jag får, att det är fisk? Hemgjorda burgare går inte att jämföra med någon annan variant och så är det trevligt att ordna med tillbehören. Löken låter urgod! Måste testa lite från boken jag också, den är genomläst men har inte testat något ännu.

Vad roligt att ni börjar bli klara. Det tar ju sin lilla tid. Här hos oss är det också det där sista kvar som sätter lite mer karaktär och personlighet på hemmet. Det man sätter på väggarna och har i fönstren till exempel.

Några få flyttkartonger har vi kvar men de vilar i förrådet och innehåller inget vi behöver. Bra jobbat där med Lilleman som hjälpreda också :-)

Kram Lotta

Remsan sa...

Hemgjorda burgare is da shit! Går inte ens jämföra med köpta. Det är som att jämföra fiskpinnar och panerad spätta eller nåt sånt. Löken är ett grymt tillbehör till massor av mat. Jag älskar när det läggs ned lite extra kärlek i fina tillbehör.
Ja, den där hjälpen känns igen. Barnen vill vara med på allt. Särskilt i köket. Milia är mästare på att krydda själv när man vänder ryggen till. Visst går det att höfta en del, men det finns ju gränser :-)

Mårtenssons kök sa...

Hemburgare, bästa som finnes!
Och den där boken... vi måste nog snart ta tag i en beställning av den.