Sen när jag skulle skära kolan och doppa den i chokladen kom det kritiska. Oliver var inte alls nöjd och stod och bet mig i bakbenen. Krossade inte turkisk pepparn tillräckligt och försökte smälta dem tillsammans med chokladen. Blev lite klumpigt, vilket syns på kolorna. Men de ser hemmagjorda ut och blev väldigt goda! Någon dekoration blev det inte. Remsan pimpade sina så fint med krossad turkisk peppar. Kanske nästa gång!:)
Hallonkola doppad i lakritschoklad 30-40 st
3 dl frysta hallon (ta den större mängden om du vill ta bort kärnorna)
1,5 dl vispgrädde
2,5 dl strösocker
1 msk ljus sirap
200 g mörk choklad (70 %)
10 st finhackade turkisk peppar
- Klä en form, 20x20 cm, med bakplåtspapper.
- Tina hallonen och mixa dem.
- Blanda sedan hallonen med övriga ingredienser i en vid kastrull. Låt koka på medelvärme tills kolan håller 120-125°. Häll upp i formen och låt stelna svalt.
- Smält chokladen i vattenbad och rör ned godiset så det smälter, låt chokladen svalna lite.
- Skär eller klipp kolan i bitar. Doppa varje bit i chokladen och lägg upp på ett bakplåtspapper.
Glöm inte delta i bloggens alldeles första tävling/utlottning!! Den hittar du här.
5 kommentarer:
Låter gott, då jag gillar kombon hallon och lakrits! Jag tycker de är snygga, de får gärna se ut hemmagjorda. Ha en fin andra advent!
det är klart att det ska synas att de är hemmagjorda! och det är minsann inte lätt att hinna få saker gjorda ordentligt med en otålig 1-åring i hasorna :)
Om hundar och katter som bits i benen har vi hört, men ettåringar...:) Kunde du inte kastat till honom ett smakprov?
Huvudsaken är att de smakar gott, utseendet får helt enkelt komma på andra plats.
Kul att ni testade!
Ja, ha barnen med är inte det lättaste alla gånger. Vet inte hur många gånger jag försökt börja med något i smyg när de varit upptagna med annat, men vips så dyker de upp och vill vara med. Eller bara störa en aning ;-)
Men guud så goda!!
Skicka en kommentar