Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 15 juni 2010

Quinoasallad med marinerade Kräftstjärtar

Solen tittade fram ikväll. I morse när jag cyklade till jobbet var det nästan vantar på. Men bara nästan. Solen sken och värmde men i skuggan var 11 grader inte speciellt varmt. Brr...

Men när jag kom ut från jobb-bunkern så var det riktigt skönt. Jackan packade jag ner i cykelväskan och trampade lycklig hemåt.

Så är det ju det där att bo i en etta utan balkong när det är fint väder. Kräver aktivitet i min värld, så det blev en promenad runt Härlanda tjärn. Det var mer än jag som var soltörstiga. Folk sprang, låg, promenerade och picknickade lite överallt. Gillar!!

Väl hemma kände jag för nåt fräsht och gott. Blev en Quinoasallad. Vit quinoa kokad i lite grönsaksbuljong. Blandade och marinerade kräftstjärtar med pressad citronjuice, olivolja, svartpeppar, chiliflakes och findus frysta asiatiska kryddor. Quinoan blandade jag med finstrimlad purjolök, babyspenat, körsbärstomater, fetaost och tärnat äpple. Toppade med kräftstjärtarna och pumpafrön. Supergott!!



4 kommentarer:

Lina sa...

Oj vad gott det såg ut! Quinoa och kräftstjärtar i en god sallad är bland det bästa jag vet! Låter gott med pumpafrön till, det ska jag testa.

vanilla sky sa...

Mums! Ser superfräsht ut!

charlotta sa...

quinoa är för himla gott! jag är kass på att använda allt annat (läs: couscous, bulgur osv) men quinoa tycker jag är riktigt gott!

Anonym sa...

Låter verkligen supergott och riktigt nyttigt! Skall prövas vid tillfälle! :-)
Jag diggar verkligen din blogg! Lust med ett länkutbyte?
Kram Karin