Ingen fyrarätters plus tårta plus vickning hos oss men iallafall varmrätt och dessert. Och lite vin på det. Tillräckligt för oss!
Kycklingcannelloni
ca 8 kycklinginnerfileér
1 zucchini
0,5 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
salt
ca 8 st soltorkade tomater
en halv kruka basilika
2 st mozzarellaostar
1 paket pastaplattor (6st)
Sås:
2 dl creme fraiche
1 dl ajvar relish
2 dl mjölk
olja från soltorkade tomaterna
salt och peppar
Stek och tärna kycklingen i småbitar.
Hyvla zucchini med en osthyvel och blanda med olivolja, salt och riven vitlök. Stek den hastigt o omgågnar i stekpanna.
Grovhacka soltorkade tomater, strimla basilika och skiva mozzarellan.
Fördela kyckling, zucchini, soltorkade tomater, basilika och mozzarella på pastaplattorna.
Rulla ihop dem och lägg dem tätt intill varandra i en smord ugnssäker form.
Vispa ihop alla ingredienserna till såsen och häll över pastarullarna. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Servera med riven parmesan och ruccolasallad. Riktigt gott blev det. Kunde eventuellt haft lite mera sås så rullarna inte blivit så torra på toppen. Men blev saftigt med mozzarellan i.
Servera med riven parmesan och ruccolasallad. Riktigt gott blev det. Kunde eventuellt haft lite mera sås så rullarna inte blivit så torra på toppen. Men blev saftigt med mozzarellan i.
Till dessert åt vi creme bruleé. Receptet hittade jag här. Nästa gång använder jag nog bara grädde. Tyckte att det blev lite vattnigt med mjölk och grädde. Fick premiäranvända min brännare jag fick när jag fyllde år. Blev ett perfekt knäckigt täcke. Mums!!
8 kommentarer:
Ja, en och annan tår fick man ju i ögat... så vackert (utan att det blev för mycket) i kyrkan och talen var ju så fina... suck... Det enda som jag blev besviken på var tårtan, den så inte alls så pampig och vackert romantisk ut som jag trott. Men det lät ju som att den smakade gott i alla fall.
åh, visst var det ett fantastiskt bröllop?! tyckte det var mycket kul att se, måste jag säga!
och visst är det kul att få använda sin brännare?! jag fick en i julklapp för några år sedan men tyvärr använder jag den alldeles för sällan.
Vilka fina canneloni! Perfekt en sån härlig dag! :)
Bröllopet var verkligen underhållande. Satt liksom du bänkad framför tv:n.
Gott det låter med canneloni och creme bruleé. Tycker det är så häftigt när man bränner täcket.
Sjukt smarrigt!
Vi har ätit lite för mycket pasta på sistone känns det som, ajabaja :)
Vad har du för brännare?
/A
http://www.maxiander.se
Åh vad gott med cannelloni! Låter kul med ajvar istället för tomat.
Ojojoj, kycklingcanneloni är ju bara så himla gott. Och creme brulee går ju verkligen inte av för hackor, mums!
Eller hur, lax kan man aldrig få för mycket av. Gillar ju i och för sig sill också, men lax... Mmmmh :)
Det här såg ju inte heller helt fel ut! Soltorkade tomater, basilika, ost... Klockrent :)
Skicka en kommentar