Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 8 juni 2010

En snabblagad favorit

Jag har hamnat i Carbonara-träsket. Tror jag gjorde min första carbonara för max ett halvår sedan och nu är jag fast. Pasta, ägg, bacon och någon form av grädde finns nästan alltid i vårat kylskåp. Och så är det ju så gott med Carbonara. Krämigt och smakrikt. Färskriven parmesan och nymald svartpeppar på så är det fullbordat!

Ikväll fick jag bjuda en kär vän på detta till kvällsmat. Vi hade mycket att prata om. Alltid skönt att få ventilera livet ibland. Ja, alltid händer det något nytt som måste analyseras och diskuteras på kvinnors sätt!:)

Stek tärnad bacon. Lägg på hushållspapper och låt rinna av.
Tärna en gul lök och bryn i smör. Tillsätt bacon och kokt pasta. Häll på grädde av valfri fetthalt och låt koka ihop.
Servera med äggula, färskriven parmesan och svartpeppar.
Oj, så gott!!

2 kommentarer:

charlotta sa...

jag har också fastnat i carbonaraträsket, fast vi gör en variant med lufttorkad skinka och sparris. sjukt gott! och sjukt beroendeframkallande.

Växelhäxan från norrland sa...

Ha ha, vilket sammanträffande, vi skulle också göra carbonara till middag idag men pga dåligt minne så blev det en variant av det hela..
Titta in hos mig i morgon så få du se...Handla aldrig utan lapp säger jag bara, fast jag lär mig aldrig..
Sov gott