Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 27 augusti 2009

Nils hjärta Josfin likamed sant

I lördags var jag på bröllop. Det var min kusin Nils och hans Josfin som gifte sig. Regnet höll sig borta och solen tittade fram. Vigseln var fin i den lite speciella Trolle Ljungby kyrka. Vi satt på första parkett på vänsterflanken och hade full koll på brudparet framifrån.
Festen hölls i Villandsgården. Blev förvånad när kusin Per som jag inte träffat på väldigt många år serverade skumpa. Mingel och sedan satte vi oss till bords. Erik o Ida höll i programmet. Många bra tal och sånger. God mat och drycken flödade. Till förrätt var det en skaldjursrulle på salladsbädd, öl o snaps (såklart!). Till varmrätt fläskfilé, potatisgratäng, varma o kalla grönsaker och en rödvinssås. Chilenska Gato Negro i glasen. Desserten hade svägerskan Malin gjort: vit och mörk chokladmousse som smalt i munnen. Mmmmmmums!! Sherry till det.

Borden bröts, bandet tog plats på scen och brudparet dansade vals. Bandet var riktigt bra och spelade blandade nya och gamla hits.

Även bröllopstårtan hade svägerskan Malin gjort med hjälp av Erik. Chokladpenslad prinsesstårta med pärongrädde (?) i. Tårtställningen hade Jon gort. Ett fantastiskt mästerverk, både tårta och ställning.
När bandet slutat spela kallades alla ut. En Hemglassbil hade rullat fram och det bjöds på glass till "nattamad". Annorlunda och fantastiskt roligt! Brudparet åkte iväg med glassbilen:).

En trevlig fest. Träffade många vänner och släktingar som jag inte träffar så ofta. Magen glad och fötterna trötta.

Inga kommentarer: