Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 23 juni 2009

Midsommar

Midsommar blev kanon med massor god mat. Vi firade i stugan i Yngsjö tillsammans med syster med familj och syrrans nyazealändska pappa (ja, det låter konstigt men inte biologiskt bara under 1994). Alltid lika härligt att komma till stugan. Blev tillochmed ett dopp i det 13 gradiga havet på midsommaraftons förmiddag.
Till lunch blev det självklart sill, ägg, prinskorv, köttbullar, gräddfil, gräslök, nypotatis (ja, så säger man i skåne) mm. Öl och snaps i glasen förstås. Nubbarna var norska men ölen var svensk. Allt från Nils Oscar och Oppigården till pripps blå och blågul.
Vi hade ju nyazealändskt sällskap så vi knåpade även ihop en midsommarstång i miniformat som vi dansade några varv runt.

På eftermiddagen åt vi en smaskig midsommartårta. Sockerkaksbottnar, två lager med vaniljkräm och skivade jordgubbar mellan och vispgrädde, massa jordgubbar och limesocker på toppen. MUMS!
På kvällen grillade vi. Spett med saftigt nötkött och fantastiskt goda chorizokorvar. Riktiga med massor av kött, kryddor och smak. Till det hade vi äppeltzatziki och stor sallad med skivad kall färskpotatis. Ja, vi fick faktiskt ner glass, jordgubbar och en chokladpralin ovanpå allt detta. Glassen var självklart Ottos. Det fanns delade meningar om smaken. På etiketten stod det gammeldags vanilj men några i sällskapet tyckte att den smakade som den gröna päronglassen i GB´s bigpack trio. God iallafall.
Mumsfillibaba hela dagen!

Inga kommentarer: