Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 11 november 2014

Syltad rödlök

Jag gillar tillbehör. Något som piffar till och lyfter en maträtt. Inte bara utseendet utan även smaken. Ett exempel på tillbehör som både är snyggt och riktigt gott är Syltad Rödlök. Röd härlig färg och en sötsyrlig smak som passar både till tacos, pulled pork, hamburgare eller en sallad. 

Snabbt och enkelt att göra och kan förvaras i en glasburk i kylen i ett par veckor. 


  
Syltad rödlök
3 rödlökar
2 dl ättika 12%
1 dl vatten
2,5 dl strösocker
0,5 dl salt
  • Skala och skiva rödlöken tunt.
  • Koka upp ättika, vatten, socker och salt.
  • Häll lagen över löken. Låt svalna och förvara i kylen.

4 kommentarer:

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Samma här, jag älskar tillbehör! Syltad rödlök är grymt gott, det vrukar vi ha när vi äter tacos. Mmm.

Livsnjutarnas Gourmetkök sa...

Vi åt också syltad/picklad rödlök för inte så länge sen. Vi serverade det till Texas chili-gryta, det syrliga bröt av fint mot chilins hetta. Gott och enkelt! :)

Systeryster och jag .... sa...

mamma kom med en burk med syltad rödlök
klar favorit och gott till mycket

Remsan sa...

Kan bara hålla med! Ett av de bästa tillbehören!