Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 2 november 2014

Mitt Kökmässa med Matbloggstäff

I samband med Mitt Kökmässan som var på Svenska mässan i Göteborg i helgen arrangerades en Matbloggsträff av arrangörerna av Matbloggspriset. Själva matbloggspriset delas ut på Mitt Kökmässan i Stockholm nästa helg.

Innan Bloggträffen startade passade jag på att gå en sväng på mässan. Jag mötte upp Malin, lyssnade på Lisa Lemke och Linda Lomelino som pratade matfotografering mm på scenen och tog lite smakprover i olika montrar. Chips, choklad, lakrits, korv.....

Lisa Lemke och Linda Lomelino bakar och pratar

Sen var det dags för matlagning med Rent a Chef i Matlabbet tillsammans med ett gäng andra bloggare. Vi använde oss av flera olika (lite ovanliga) tekniker, bra råvaror, många olika smaker kombinerades och det slutliga resultatet blev gott!

Malin och Ann-Louise tillsammans med Douglas från Rent a Chef

Syrat, skummat, mixat, torkat, långbakat.... Gott!

Efter matlagningen gick vi till en konferenslokal på mässan där vi fick lyssna på lite olika föreläsningar samt hade en paneldebatt med intressanta ämnen runt bloggandet. Gunilla Davidsson, affärsutvecklare på Måltidsturism Skaraborg, pratade om Destination Läckö-Kinnekulle och bloggresor de gjort i Skaraborg. Ylva Vitorovic berättade om Stena Lines sätt att marknadsföra sig genom bloggare mm. Kinna Jonsson, som arrangerade Matbloggsträffen tillsammans med Ylva, berättade om Jul - Mat och Tradition innan vi åkte till Gunnebo Slott för att äta ett fantastiskt julbord på lite annorlunda sätt.

Gunilla, Kinna och Ylva på scenen

Att äta julbord när det är 14 grader varmt ute i början av november är lite speciellt. Även julbordet vi blev bjudna på var lite speciellt. Allt var gjort som små svenska "tapas" med smaker från julbordet men ändå inte helt typiskt. Mer typiskt för årstiden med svartkål, grönkål, morot, lax, torsk, sill, nitritfri julskinka med hemmagjord senap på lokala och ekologiska råvaror. Jag tror det var 30 små smakbitar med allt från sill till "gotttebord"!

Även om jag inte är någon sillfantast testade jag de tre sorterna. Grönkålspeston till höger var fin!

Många små kalla rätter tjusigt uppdukade

Mycket smått på tallriken

Morotsgratäng, prinskorv, köttbullar, sellerikräm och en ljuvlig torsk

Och visst har man alltid en liten extra mage för sötsaker!? Fudge, kola, marmelad, pavlova, småkakor.... Tänkte först hoppa småkakorna men då jag hörde att det var välkryddade skurna pepparkakor och chokladdrömmar med mynta kunde jag inte låta bli. De, tillsammans med chokladkolan smaksatt med kardemumma och apelsin var favoriterna.


En mycket trevlig dag med många trevliga möten, intressanta diskussionen och fantastisk avslutning på Gunnebo slott. Tack Kinna och Ylva som anordnade matbloggsträffen i Göteborg. Ser fram emot fler träffar framöver!

4 kommentarer:

Charlotta sa...

Ser finfint ut! Hoppas att vi ses snart så får ni berätta mer! Kram C

Remsan sa...

Åh... Det är så synd att det inte finns mer tid att åka på såna här saker. Ni verkar ha haft det hur trevligt och gott som helst!

Mårtenssons kök sa...

Men ahhh, först ska vi sitta och se bild efter bild på Instagram när ni är på julbordet och på mässan, sen ska vi läsa om alla trevligheterna igen.. inte rättvist alls faktiskt:)
Nej då skämt åh sido. Vi ska verkligen försöka få till en tur till Göteborgsmässan till nästa år, det ligger ju väldans mycket närmare än Stockholm! Och så finns det ju en fasligt massa trevliga matbloggare i stan också:)

Kinna Jonsson sa...

Tack för jättefint blogginlägg. Väldigt roligt att ha dig med!