Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 9 november 2014

Glutenfri kladdkaka

Helgen blev väldigt bra trots inställda tjejhelgsaktiviteter. Vi bjöd hit Hanna (som skulle varit med på tjejhelgen) med familj i går kväll på Tacos och Kladdkaka. Svårt att låta bli att ha kladdkaka i huvudet efter Kladdkakans dag som var i fredags. Då en i sällskapet föredrog glutenfritt fick det bli det. Gjorde den på mandelmjöl, bröade formen med kokos och blandade ner mini-marshmallows och hackad schweizernöt. Inte alls dumt.
Glutenfri Kladdkaka
2 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1 dl kakao
2 dl mandelmjöl
2 st ägg
150 g smör
1,5 dl hackad schweizernöt
2,5 dl minimarshmallows
kokosflingor till att bröa formen

Bröa formen med kokos är både glutenfritt och gott
  • Sätt ugnen på 175°
  • Smält smöret och låt det svalna
  • Blanda socker, vaniljpulver, kakao och mandelmjöl
  • Rör ner ägg och smör och rör till en jämn smet. Vänd ner choklad och marshmallows
  • Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och bröa den med kokosflingor
  • Häll smeten i formen. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna. 
  • Dekorera med mini-marshmallows och sikta över florsocker. Servera med en klick vispad grädde.

 
 

3 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Åhåhåh, marshmallows både i och på låter ju kanoners smarrigt! Inte kul när planerna ställs in, men det är ju bra när man kan lösa det och få gott att äta ändå:)

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Jag har inte ätit en enda kladdkaka på kladdkakans dag. Skandal! Men så är jag i och för sig inte så mycket för chokladkaka heller. Kanelbullens dag däremot - den hade jag kunnat fira VARJE dag, typ. Haha.

Emmelie sa...

Kan tänka mig att den blev ännu kladdigare och härligare utan mjöl! :-D