Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 23 november 2014

Ost- och äppleröra

Jag har förstått att många har börjat förbereda inför julen redan denna helgen. Ja, många vill väl att det ska vara pyntat och klart inför första advent som är nästa helg. Stjärnor syns i fönstren och balkongbelysning på plats. Ja, just balkongbelysning är ungefär det enda vi har åstadkommit. Däremot har vi redan hunnit med två julmarknader. Förra helgen var vi på Liseberg och denna helgen besökte vi Wapnö Gård utanför Halmstad. Vårt första besök där och det var en bra och trevlig julmarknad.

Inget julbak eller julgodis ännu men vi har faktiskt druckit lite glögg i helgen. Det blev en vit äppelgögg från Vinfabriken som vi drack kall med några isbitar. Till det åt vi pepparkakor med brieost och en ost- och äppelröra. Röran fick vi på jobbet tillsammans med kanelknäcke (Wasa). Bredvid röran låg en receptfolder som jag inte kunde låda bli att ta med mig hem. Jag bytte ut syrligt granny smith-äpple mot ett Ingrid marie och mandelspån mot valnötter. Blev väldigt gott på pepparkaka. 


Ost- och Äppelröra
140 g ädelost
2 äpple (granny smith eller ingrid marie)
150g creme fraiche
20g rostade mandelspån eller hackade valnötter
salt och peppar
  • Riv osten och äpplena på ett rivjärn och blanda ihop med creme fraiche, nötter, salt och peppar.
  • Lägg en klick på pepparkaka och ät till glögg.

7 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Ja, det är flera här också som har fått upp stjärnor och ljusstakar i fönsterna. Vi funderade på om det eviga gråa mörka dagarna gör att folk har lite mer brått i år och saknar ljusen extra. Vi väntar i alla fall till nästa helg, men då går vi all in i vanlig ordning:)
Inga julmarknader besökta, inget vi brukar göra billösa som vi är. Men glögg och pepparkakor, japp!

Malin`s Diner sa...

Mmm, låter hur gott som helst! Jag har hållit mig när det gäller både glögg och pepparkakor och även skumtomtar. Men till helgen för det bli allt!

Jag måste städa huset rejält i veckan och efter det kommer stjärnorna upp.

Det väntar en liten utmaning till dig på min blogg.

Kram kram

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Cheezus, vad gott det låter! Allt med äpple i, mmmm. Var på Liseberg igår kväll, så mysigt! ÄLSKAR Jul på Liseberg!

Min Lilla Kokvrå sa...

Den röran ska jag allt göra till helgen, låter riktigt gott med kombinationen ädelost/äpple. Här väntar vi med alla adventsljus, och även glöggen, till på söndag. Varför denna brådska? Hinner ju ledsna på julen innan den ens börjat :(

Remsan sa...

Jag är så sjukt dålig på att pynta inför olika högtider och så även julen. Däremot så blev det ju så hemskt mörkt plötsligt, särskilt när man bor granne med skogen, så lite adventsbelysning har åkt fram i våra fönster.
Oströran ska jag definitivt testa nästan gång vi har glöggmys med pepparkakor! låter super!
Kramar.

Sara på Vardag.nu sa...

En ljusslinga på balkongen har kommit upp, liksom någon extralampa i vardagsrummet. Det piggar faktiskt upp... Ost- och äppelröran låter helt galet god! Passar nog fint på julbordet också, till skinkan :)

Kim sa...

På söndag åker julstjärnan upp!
Vilken god röra, kan tänka mig att den är god på pepparkaka.