Receptet kommer från Allt om Mat (nr 16/2014) och kryddades lite väl försiktigt med spiskummin och sambal. Nästa gång kryddar jag mer. Till biffarna har vi ätit lite olika men bla. bulgur och kall yoghurtsås smaksatt med lime, ingefära och honung.
Sötpotatis- och linsbiffar
1 dl röda linser
500 g sötpotatis
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
3 ägg
0,5 dl ströbröd
1 tsk buljongpulver (uteslöt jag, kokte linserna i buljong istället)
0,5 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
2 msk hackad persilja
salt och peppar
- Koka linserna i saltat vatten (alternativt buljong) enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skala och skär sötpotatisen i bitar. Mixa i matberedare tills den är finhackad.
- Skala och finhacka löken. Riv/pressa vitlöken.
- Blanda alla ingredienser, krydda med salt och peppar. Låt smetens stå 5 minuter.
- Forma biffar och stek i olja. Tips - stek i plättlagg! Stek tills de fått fin färg, ca 4-5 minuter på varje sida.
5 kommentarer:
Det där receptet satt jag precis och kollade på i tidningen och tänkte att dom måste jag testa ;-)
Tänk var tid du har sparat nu i 3 dagar då du sluppit stå och laga mat. Min kompis lagar mat varje söndag så det räcker ända till fredagen! Så duktig är inte jag!
Biffarna ser riktigt goda ut!
Ha en bra vecka!
Ja, ja, ja och ja till alla smaker och ingredienser i dom biffarna! VI snor på oss receptet från dej då, gör som du säger och ökar på av smakerna.
Sötpotatis är ju bara sååå gott så visst tror vi dig när du säger att de här är mumsfilibabba! :) Lägger receptet bakom örat för kommande vegetariska äventyr i köket.
Vegobiffar är något av det bästa jag vet, finns ju så många bra varianter. Morotsbiffarna blev ju sån grymt succé och jag misstänker att dessa är lika bra. Bokmärker på direkten!
Skicka en kommentar