Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 3 maj 2014

Rabarberpaj med vit choklad

Poff!, sa det så var det grönt i naturen. Det är ju en underbar årstid, våren! Är glad att jag inte är pollenallergiker för kan tänka mig att det inte är så roligt. Bara att titta på vår balkong - ett tunt grönt lager av pollen. Hua!

Hade man haft en trädgård hade man troligtvis haft lite Rabarber växande i något hörn. Nu har jag inte det men jag hade rabarber från mammas trädgård i frysen från förra året. De funkade fint i en busenkel Rabarberpaj med vit choklad som jag bjöd Hanna med familj på i torsdag. Receptet hittade jag på Ica´s hemsida och det var väldigt noga att göra den i rätt ordning. Vågade ju inget annat och den blev väldigt god. Tyckte dock det var lite snålt med vit choklad så det dubblade jag. Den var så enkel att göra att den egentligen heter Lat Rabarberpaj.

Rabarberpaj med vit choklad

Rabarberpaj med vit choklad (Lat Rabarberpaj)
400 g skivad rabarber
1 msk potatismjöl
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl havregryn
50 g vit choklad (eller det dubbla)
75 g kylskåpskallt smör  

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skiva rabarbern. Lägg i en ugnssäker form. Strö över potatismjölet och blanda runt.
  • Fördela socker, mjöl och havregryn över rabarbern. Det är viktigt att strö över i just denna ordning. Riv eller hacka den vita chokladen och strö över. Täck allt med smör hyvlat med osthyvel.
  • Grädda i ca 20 minuter.
Pajen serverades med vaniljsås och färska jordgubbar

12 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Jo tack, det kan vi intyga att det är pollen så det räcker och blir över just nu... båda reagerar vi och tydligen är det väldigt mycket just i år!
En trädgård hade vi inte heller tackat nej till och de där rabarberna hade gärna fått stå i ett eller två hörn.
Vit choklad på pajen, låter inte fel alls, inte alls:)

Martina sa...

Ser mums ut! Och jag som inte ens har rabarber i trädgården....

Ann-Sofi Matsafari sa...

Har sa det också poff och så blev det grönt. Men några rabarber har inte sagt poff ännu. Men det kommer väl:)

Systeryster och jag .... sa...

rabarberpaj är så gott... vit choklad har jag prövat och det är inte fel

läste lite på din blogg ... så ikväll blir det västerbottenspaj.. trevlig söndagkväll

bara anna sa...

Mmmm, ser smaskens ut! Den blev inte för söt med den vita chokladen då?

Amy's piece of cake sa...

Jag har rabarber både i trädgården och i kylen från min mamma... får se vad jag hittar på...

Rabarberpaj med vit choklad i har jag aldrig smakat :)

Remsan sa...

Vi som bor granne med skogen är invaderade av pollen. Som tur är har vi ingen allergi, men det är trist när allt blir täckt av detta gula puder.
Pajen låter både smidig och supergod!

Sofia sa...

gahhhhh vad det ser och låter gott ut mums mums mums kram Sofia

Charlotta sa...

HerreminGUD vilken himmelsk kombination!

Erika G sa...

Mina rabarber är på god väg men jag får inte äta dem för min mages skull. Tur att jag inte älskar rabarber vilket dock sambon och resten av familjen gör. Den här kan nog få dem att spinna loss. Tack för tipset!

Kim sa...

Det finns inte mycket som säger försommar/vår som rabarber - det bubblar ju i kroppen bara jag tänker på det. Härligt.

Matarkivet sa...

Vilken grym kombo, måste testas! Och gillar att den är lättgjord! :)