Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 18 maj 2014

Gästbloggare

Vilken helg! Det blev sommar igen och jag har skaffat mig årets första bränna. Och som vanligt är den inte sådär jämn och fin som alla andras. Nä, vi hade picknick i en park i går eftermiddag och sen stod jag och hejade på Göteborgsvarvslöpare med samma sida mot solen. Så lite lätt skär blev jag i nacke, ena kinden, halsen och ena armen. T-shirtärmen drog jag upp men det blev ändå "bonnaränna". Tjusigt!

Kommer ni i håg att jag gästbloggade på Saras blogg Vardag.nu förra månaden? Nu är det Sara´s tur att göra ett gästinlägg på min blogg. Recepten på Sara´s blogg passar mig alla dagar i veckan och jag har testat många av dem. I dag bjuder hon er på Rosépepparfisk som jag ska ta och testa snart.

Är du sugen på att gästblogga på min blogg (nä, tycker inte att du behöver ha en blogg, bara ett trevligt recept)?. Kanske en potatissallad du alltid gör till grillat eller en kaka som du vill att alla ska smaka? Tveka inte, hör av dig till mig via mail!

Över till Sara:


Hej! Sara heter jag. En Växjöbo med fötterna på jorden och huvudet i det blå. Jag bloggar i vanliga fall på www.vardag.nu, där jag bjuder på middagstips av enklare slag. Jag tycker att det är kanonkul att inspirera människor till att laga god, enkel mat alla dagar i veckan. Jag är utbildad kostrådgivare och för mig är det första prioritet att alla matstunder ska vara njutbara – även de som råkar ha oturen att infalla en trött vardagskväll.

När jag inte dagdrömmer om mat så jobbar jag som webbdesigner och det är via jobbet som jag dök över det här receptet en gång för många år sedan. Jag jobbade med Anna Skipper (du vet, den gapiga kvinnan på tv, som för övrigt inte alls är lika gapig i vanliga fall) och la upp information om en av hennes program på en sajt. Där, bland gröna drinkar och proteinpulver, hittade jag rosépeppartorsk. En liten guldklimp bland gråstenen.


Gillar du rosépeppar? Det är ju lite speciellt i smaken och går inte hem hos alla. Men jag gillar det! Och ingen kan ju säga att de där rosaröda pepparkornen inte ser jäkligt läckra ut… Just till fisk tycker jag att den lite blommiga smaken av rosépepparn funkar jättebra.

Rosépepparfisk 4-6 port.
200 g spenat
800 g torskfilé (alt. annan vit fisk)
5 dl grädde
1 1/2 msk fiskfond
Salt
Rosépeppar
20 körsbärstomater

  • Sätt ugnen på 225°. 
  • Bottna en ugnsfast form med spenat. Dela fisken i 2-3 cm breda bitar och lägg ovanpå spenaten.
  • Blanda grädden med fond och slå detta över fisken. Salta fisken och peppra med generöst med rosépeppar. Fördela tomaterna ovanpå. 
  • Gratinera mitt i ugnen i 20 min, tills fisken är fast och vit helt igenom.


2 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Vi har också provat flera av Saras, och dina så klart, recept och vi gillar dom skarpt:)
Rosépeppar behöver du inte övertala oss till att använda, en klar favoritkrydda och fisken sparar vi så klart!

Det där med att bränna fel... när vi var på semester för nåt år sedan så lyckades Håkan att bränna, och då menar vi bränna, halva ansiktet... Sista dagen dessutom så det var väldigt roligt att komma hem till alla "roliga" kommentarer:)

Fröken Dill sa...

Å, det lät verkligen enkelt och gott. Rosépeppar är tippen, man använder det alltför sällan.