Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 8 mars 2014

Färsk pasta med lax i hummersås

Sitter och inväntar schlagerfinalen. Vet inte vad jag har för förhoppningar egentligen. Men tror och hoppas på Sanna eller Ace Wilder. Annars är det mest snörvel och hosta. Får man magrutor av att hosta? Det känns lite så. Känner mig ganska risig och det är lite oroväckande eftersom vi åker till Lindvallen i morgon. Det mesta är packat så det blir nog sängen efter Mello.

Har inte lagats så mycket mat denna veckan. Så jag tänkte bjuda er på en favorit i repris: Färsk pasta med lax i hummersås. Len sås med lite sting från cayennepeppar. Gremolatan ger verkligen rätten lite extra piff så hoppa inte över den! Räten passar både vardag och fest tycker jag då den går snabbt att slänga ihop men ändå lite festlig.



Färsk pasta med lax i hummersås
1 pkt färsk pasta , tex tagliatelle
400 g lax utan skinn i bitar
3,5 dl matlagningsgrädde
1,5 dl vitt vin
3 msk hummerfond
0,5 krm cayennepeppar
2 msk majsstärkelse

Gremolata:
rivet skal av 1 citron
1 dl finhackad bladpersilja
2 finrivna vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
3 msk olivolja
  • Blanda ihop ingredienserna till gremolatan.
  • Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp. 
  • Tillsätt laxen och låt koka 2-3 minuter.
  • Servera med nykokt pasta. Strö över gremolatan.

4 kommentarer:

Ann-Sofi Matsafari sa...

Det här var en riktigt festlig tallrik. Lax är favoritfisken och med hummersås...mmm!

Mårtenssons kök sa...

Usch, hoppas verkligen inte att du faller dit nu när ni är på härlig snösemester (jodå vi har nog sett att det är vitt!).
Hoppas ni har det riktigt, riktigt härligt.

Anonym sa...

Åhh stackare hoppas du inte är jättesjuk nu på bortaplan ; ( kram Sofia hälsa Sälen : )

Kim sa...

Hoppas en tur på fjället hjälpte mot hostan!
Gillar laxrätten, vin och grädde liksom...