Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 5 september 2013

Tortillagratäng

Ja, då var det snart helg igen. Tacofredag, festmiddagslördag och långkokssöndag. Eller? Själv ska jag ut med jobbet till Liseberg i morgon kväll och ut och äta med Johans familj på lördag. Det har varit lite hektiskt de senaste veckorna med mycket trevligheter och samtidigt mycket pusslande för att få ihop allt. Känner egentligen mest för att ha en lugn hemmakväll men om en vecka är det semester så bara att kämpa på:).

Till fredagsmiddag förra helgen blev det Tortillagratäng där jag fick användning för min Fajitakrydda som jag gjorde för några veckor sedan. Många av de vardagsrecept jag hittar på Ica´s hemsida tycker jag är ganska fattiga på kryddor så man får ofta piffa till lite själv. Däremot passar det lilleman bra. Vi har ofta lite såser till att förhöja smakerna med. De krossade tomaterna i detta recept skulle jag gärna byta ut mot salsasås, smaksatta krossade tomater eller egenkryddad tomatsås.

Ett gott och enkelt alternativ till fredagstacosen så går att variera med såser, kryddningar och tillbehör. Vi hade sallad, matyoghurt och en typ av salsa med tomat, gurka, lök, röd finhackad chili, olivolja, citronsaft, salt och peppar.

Min ständiga hjälpreda

Tortillagratäng
1 zucchini
olja till stekning
salt och peppar
500 g nötfärs
1 påse fajita kryddmix (eller hemmagjord)
340 g majskorn
500 g krossade tomater
6 tortillabröd
1 dl riven ost       
       
Lite gömd zucchini i gratängen
  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skär zucchinin i tunna skivor och stek i oljan. Krydda med salt och peppar.
  • Stek färsen i oljan och tillsätt kryddmixen och 1 dl vatten.
  • Varva zucchini, färs, avrunnen majs, tomater och tortillabröd i en smord ugnssäker form. Toppa med ost och sätt in i ugnen.
  • Gratinera i 10-15 minuter.
  • Servera gratängen med gräddfil/matyoghurt och  en sallad.       

3 kommentarer:

Pernilla sa...

här var det riktigt fredagsmysgott minsann! lyckades du gömma zucchinin för oliver eller hittade han den? min brorson satt en gång och petade ur tomaten ur tomatsåsen i en lasagne.. då kände jag lite att jag ger upp ;)

Ljuvligmat sa...

Vad gott det ser ut! Får jag nog testa en fredag eller lördag snart... :)

Amy's piece of cake sa...

Så gott det låter! Den påminner lite om tacotårta även om det inte är creme fraiche på denna. Får testas någon gång framöver även om vi inte äter tacos strikt en freda :) Önskar dig en fortsatt trevlig helg!