Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 29 september 2013

Pasta med kyckling, portabello och spenat

Vem var det som bestämde att helgen bara skulle vara två dagar? Den personen var lite snål tycker jag. För man hinner ju knappt det man vill på helgerna och sen ska man ju vila också. Ja, jag får inte ihop det. Som vanligt har vi haft fullt upp med att göra grejer som man inte hinner i veckorna: Ikea-besök, städa, tvätta, långkok, storhandla, köpa vantar och förbereda inför kommande 2-årskalas.

Jag är lite dålig på att skilja på vardag och festmat. Jag lagar oftast sånt som går ganska snabbt med är gott. I går när vi var hemma och pysslade passade jag på att göra en stor lasagne. Tyvärr hade vi endast fyra lasagneplattor hemma så jag fick skarva med zucchini och tomat i skivor och spagettistrån. Gick fin-fint och blev lite med.

I fredags åt vi pasta med kyckling, portabello och spenat. Hade verkligen noll fantasi och jag gjorde det enkelt för mig. Med grädde och vitlök blev det över förväntan gott! Lite festligt med ett glas rött vin till men skulle lika gärna kunna passa en vardag.

Pasta med kyckling, portabello och spenat 2-3 portioner
2 st kycklingfileér i strimlor
2 st portabellosvampar
2 st vitlöksklyftor
50 g babyspenat
2,5 dl grädde
2 msk kycklingfond
salt och peppar
  • Koka två portioner pasta enligt anvisningarna på paketet.
  • Fräs kycklingfilén i smör så den får fin färg.
  • Skär svampen bitar och skiva vitlöksklyftorna. Fräs tillsammans med kycklingen en minut.
  • Tillsätt grädde och fond. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Lägg i spenaten och låt såsen puttra en minut.
  • Blanda kycklingsåsen med pastan och servera direkt med lite färskriven parmesan och sallad.


9 kommentarer:

Sofia sa...

Jag älskar pasta mums : ) Imorgon börjar verkligheten igen då jag börjar nytt jobb i Skövde som förskollärare
: ) känns bra! Det var så härligt att vara i Grekland varmt och skönt kram Sofia

Tant Gul sa...

Håller helt med vad gäller helgen. Hinner oftast inte med hälften av allt jag tänker mig att jag ska göra på helgerna. Känner mig alltid flera steg efter.

Grädde och vitlök som bas i pasta blir alltid gott. Sedan kan man ha i lite allt möjligt. Svamp tex är supergott, tycker jag.

Ljuvligmat sa...

Låter väldans gott! :)

Lotta sa...

Matlagning när den är som bäst! Lite här och lite där, fylla ut och byta ut till sånt man har. Både lasagnen du beskriver och den här pastan med svamp låter helt rätt i mina ögon. Eller vad man nu ska säga när man läser...

Håller absolut med om att helgen är alldeles för snålt tilltagen. Lika bra att göra mer "fest" då av vardagarna, t.ex. med maten :-)

Pernilla sa...

jag tycker att den som har bestämt tiden överhuvudtaget är lite snål... som att dygnet bara ska ha 24 timmar, jag hinner aldrig med att sova ordentligt på den tiden...

pasta, kyckling, portabello, parmesan.. vad kan gå fel?!

Matarkivet sa...

Visst är dte skönt att man kan lita på ingredienser som grädde och vitlök när man har dåligt med tid, energi eller fantasi?! För god mat vill man ju ha ändå!

Kram

Anonym sa...

smakade jättegott det här gör vi fler gånger

Amanda sa...

Åååh, för mig som är pasta- och svampälskare lät det här ju hur gott som helst!

Glada Apan Leksaksaffär sa...

Fantastiskt recept. Smakade mums, lade i lite charlottenlök, det fick det att stråla om rätten :-)

God Jul önskar vi på Glada Apan leksaksaffär