Vinter/Vår

Vinter/Vår

onsdag 25 september 2013

Omelett!

Det där med dagis och VAB är ju ett nytt kapitel i mitt liv. Man tror kanske att det bara är alla andra som har sjuka barn. Det har nu hänt några gånger att de har ringt mig på jobbet och jag varit tvungen att hämta Oliver på dagis. Än så länge har han inte varit jättesjuk, bara hängig. Man får lite dåligt samvete att man kanske borde gjort en bättre bedömning på morgonen men på morgonen är väl de flesta på avigt humör?! Man känner sig kluven och har dåligt samvete både mot dagis, jobb och Oliver. Puh...

Då Oliver inte var jättesjuk utan mest hängig så har vi haft en mysig eftermiddag. Läst böcker (helst samma böcker om och om igen), tittat på film, varit ute och lekt i höstlöven och ätit mat.

Ikväll gjorde jag Omelett. Snabbt, gott och enkelt. Gjorde en omelett på 2 ägg, 2 msk mjölk, salt och peppar. Stekte på låg värme i stekpannan i smör tills den nästan stannat. Gott när den är lite krämig på ytan. Till omeletten stekte jag rotselleri i tärningar och kantareller i smör. Kryddade med salt och peppar. Ojoj.... Lite salladsblad och dijoncreme (matyoghurt och dijonsenap).


I morgon blir det jobb igen. Tror Oliver fick mersmak på semester och ledighet och helt enkelt inte vill vara på dagis. Ja, jag förstår honom men livet är inte alltid rättvist!:)

6 kommentarer:

Malin`s Diner sa...

Mer semester åt folket, gärna betald av nån annan. Mera omelett åt folket hade också varit bra, är ju så gott!

Kram kram

Mårtenssons kök sa...

Hmmm, vår kommentar försvann men vi provar igen.
Vi håller iaf med både Malin och Oliver, men så länge trissvinsten låter vänta på sej så är vi iaf glada att vi trivs där vi är:)
Omelett är kanoners snabbmat och dijånkrämen smakar finfin!

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Låter sjukt gott med stekt rotselleri och kantareller. Och omelett kan ju liksom aldrig gå fel! :=) Krya på Oliver!

Sara på Vardag.nu sa...

Barn är experter på att bli sjuka, stackarna. Men är man bara lite hängig är det kanske mest mysigt att vara hemma med mamma :)

Anonym sa...

Lillskrutt då! Det är svårt att hänga med i dagis- och skoltempo när man är småhängig, de flesta barn piggar på sig jättesnabbt när de väl kommer hem till lugnet, tystnaden och mys med mamma och pappa:-)

Hanna sa...

Vad gott det låter!