Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 21 september 2013

Sommaren är härmed över!

När vi checkade in på Landvetter förra fredagen var det 20 grader ute. Det kändes ärligt talat sådär att lämna en sommar för en annan. Jag vill gärna längta när jag åker till varmare breddgrader. I natt när vi landat på Landvetter och satt oss i bilen var det 4 grader ute. "Ta mig tillbaka till Mallorca!!!", var min första tanke!

Nu är sommaren över och (härliga!?) hösten tar över. I dag har vi tvättat alla sommarkläderna och nu ska de arkiveras till nästa gång det vankas sommar.

Vi har haft en helt underbar vecka på Mallorca. Mycket mat, god dryck, sol, bad, sömn.... Det var första gången vi åkte med Oliver och det var en upplevelse. Lite annorlunda än när vi rest förut men väldigt, väldigt mysigt!

En dag hyrde vi cyklar och cyklade till hamnen och gamla stan i Alcudia. Alltid kul att vara lite kulturell när man reser. Johan är bra på att läsa på och är min personliga guide.

Det var nog mest tur att vi cyklade till gamla stan en av de två dagar i veckan det är marknad. Jag kunde inte låta bli att titta och fotografera frukt, grönsaker, inläggningar, nötter mm. Fanns förstås mycket annat att titta på så som väskor, klockor, kläder, smycken, leksaker mm. Men inte lika intressant:).

Kantareller!

Fruktstund
Lunch - Sangria och...

...Tapas (såg lite tråkigt ut men smakade helt ok) Beställde "Mix Tapas" på vinst och förlust

Mysiga gränder i gamla stan


Det gick att vandra på en bit av muren

Hustak

Innergårdar

Utsikt över hav och berg

Jobbigt att vara på utflykt...

Ja, kanske blir något mer inlägg från vår härliga semestervecka. Ville mest bara ge ett livstecken. Klarat mig utan internet en hel vecka! Bara liiite abstinens men mest skönt!:)

7 kommentarer:

Min Lilla Kokvrå sa...

Härliga bilder :) och jag känner igen vyerna från muren över gamla stan, tror bestämt jag har bild på samma innergård ;)

Ha det gott!

Charlotta sa...

Välkomna hem! Ser ut att ha varit en finfin resa!

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Underbart:) Välkommen hem!

Bland bakverk och kastruller sa...

Vilken härlig resa ni haft. Mallorca/Alcudia är fint. Fina bilder!!
Kram

Remsan sa...

Härliga bilder! Med ens känns det ännu mörkare och kallare utomhus här hemma... Hade varit skönt med lite sol och bad.

Amy's piece of cake sa...

Vilka härliga bilder och jag gillar som du förstår marknadsbilderna mycket! Det doftade säkert också helt underbart... brukar göra det på sådana marknader.

Vi har i och för sig haft soliga och rätt så varma dagar fortfarande här i Småland men from imorgon skulle det blir riktigt kyligt, brrr!

Sofia sa...

Underbara bilder : ) resa är livet : ) kram Sofia