Mild Fiskgryta 4-6 portioner
1 gul paprika
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
500 g passerade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 krm cayennepeppar
1 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
2 msk flytande honung
1 tsk torkad timjan
2 msk fryst persilja
ca 600g fisk i tärningar, tex lax och torsk
salt och peppar
- Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
- Stek grönsakerna i oljan i en kastrull så de får lite färg.
- Tillsätt tomater, grädde, cayennepeppar, senap, tomatpuré, honung och örter. Låt koka ca 5 minuter.
- Lägg i den frysta fisken och låt det småkoka 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Servera fiskgrytan med ris.
Inte alltid lätt att få till det där med vardagsmaten. Det ska gå snabbt, gillas av alla och helst funka i matlådan dagen efter. Förra veckan när vi åkte och handlade hade jag förberett några recept. Underskatta aldrig en veckomeny! Många av mina bloggkollegor gör veckomenyer som är perfekta att få inspiration av. Tex Matstugan, Mårtenssons kök och Vardag.nu.
6 kommentarer:
Nu e ju inte just fiskgryta min favorit men jag ser ju att det är en massa goda smaker i grytan.
Det där med veckomenyer kanske är något man skulle tipsa om själv i bloggen. Både för sin egen skull och för de som läser. Det finns ju massor av mat som har lagats och ligger i arkivet som är värda att plocka fram igen.
Ha en fin dag!
veckomatsedlar är bra att ta del av... man kör liksom fast och som du skriver fort skall det gå... både barn och vuxna är lite trötta
Jag har som mål att varje vecka pröva någon ny rätt som barnens skall smaka på... igår var det Lchf tacopaj.... helt ok
Ja var vi står vad gäller fisken är väl ingen överraskning vid detta laget:) Fiskgryta är perfekta maten, både till vardags och fest, fint att variera och lätt att laga till
Kul att vi kan vara till hjälp med inspirationen, det finns ju en massa gamla recept som man så lätt glömmer bort.
Tack för länken,
kramar
Mums vad gott : ) Var ligger freeport dit vill jag åka ; ) : ) kram Sofia
Vilket fint foto.
Och alla varianter på fiskgrytor är välkomna, riktigt bra mat tycker jag. Annars kan ju fryst fisk bli lite halvtrist...
Ja du det är tur att andra sköter veckomenyplanerandet - så kan vi andra låta oss inspireras!
Jag är lite som din Lilleman. En del fisk går hem, andra inte:)
Skicka en kommentar