Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 8 september 2013

Canneloni med kyckling

Vilken helg! Helt slut. Vilket jag egentligen har varit hela helgen efter en hektisk vecka. I fredags var vi på Liseberg med jobbet, käkade på Hamnkrogen och körde en femkamp. I lördags var vi ute i det fina vädret hela eftermiddagen. Vi var och tittade på Olivers kusin Amanda som spelade fotbollscup, käkade lunch/fika med Johans föräldrar på "Kåken" och sen åkte vi hem för att snabbt byta om innan vi åkte in till stan igen (via Johans bror för ett glas bubbel) och firade Johans mamma som fyllde 60 år för en dryg månad sedan. Vi gick till Hard Rock Café som kanske inte är den bästa restaurangen i stan men väldigt barnvänlig och har mat som passar alla. En väldigt trevlig kväll!

Idag har vi varit på Universeum hela dagen! Heeeela dagen! Jag har bara varit där en gång förut och det finns mycket att titta på. Många djur, många våningar, mycket vetenskap och möjligheter till lek och bus. Ett fantastiskt ställe för barnfamiljer! 

Egentligen skulle vi till syrran i kväll men orken satte stopp. Vi borde beställt pizza och kraschat i soffan men det behövde handlas för veckan och..... det slutade med en tur till ICA och Canneloni. En övertrött liten som vägrade sova.... Så nu (ca 2100) har vi kraschat i soffan!

Cannelonin blev jättegod. Hade ett recept att utgå från men blev som vanligt helt annat. Väldigt gott tillsammans med en fräsch sallad med ugnsbakade tomater, spenat, fetaost och färsk basilika. 
 
Canneloni i lång rad

Canneloni med kyckling
1/2 grillad kyckling
ca 10 cm purjolök
150 g champinjoner
3 st hackade vitlöksklyftor
50 g bladspenat
färsk basilika
2 msk soltorkad tomat creme
2 dl crème fraiche
100+50 g fetaost
salt och peppar
1 pkt  färska lasagneplattor
1 frp färdig tomatsås/pastasås
  • Sätt ugnen på 200°.
  • Plocka ur köttet från kyckling och hacka det grovt.
  • Strimla purjo, hacka vitlök och skiva champinjoner. Fräs i smör ett par minuter. Blanda ner grovt hackad spenat och rör runt.
  • Blanda kyckling, hackad basilika, crème fraiche, smulad fetaost, salt och peppar med de frästa grönsakerna. Fördela fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. 
  • Häll över tomatsåsen och smula över fetaosten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

God sallad

Söndasmiddag

6 kommentarer:

Sara på Vardag.nu sa...

Låter som en himla bra helg ändå! Universeum gillar jag fortfarande, lika spännande nu som när jag var yngre!

Canneloni har jag aldrig ätit. Oops! Känns meckigt för pasta ;) Men jag får väl testa. Gillar smakkombon i din variant i alla fall!

Ha en skön vecka!

Anonym sa...

Låter mysigt med intensivt ang helgen. Canneloni mums vad gott : ) kram Sofia

Remsan sa...

Det är svårt på helgerna att både hinna göra en massa skoj och bara njuta av ledigheten tillsammans. Samtidigt är det ju trevligt när de fylls med en massa kul.

Matarkivet sa...

OJ, att du orkade laga mat igårkväll efter den helgen - imponerande! Jag maxade i lördags och belönade mig med att slappa hela dagen igår. Det behövdes!

Kram

Charlotta Ljungblad sa...

Universeum är grymt! Brukar gå dit med mina syskonbarn, de älskar det! Bäst tycker jag är den där coola tunneln som man får gå genom där hajarna simmar över en. AWESOME!

Kim sa...

Ibland behöver man en helg efter helgen... Även om det låter som bara roliga grejer!
Universeum faller inte bara yngre i smaken, jag kan gå där i flera timmar.

Canneloni är smartmat!