Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 3 juni 2013

Lätt och lat sommarmat

Ännu en fin och solig dag och efter jobb, dagis och en stund på lekplatsen är i alla fall inte jag speciellt sugen på att varken äta eller laga varm mat. Tyckte att jag fick till en väldigt god sallad av vad som fanns i kyl och förråd. För det där med att storhandla inför veckan har vi inte riktigt kommit in i. Inte heller har vi beställt en matkasse som jag tänkt göra hela våren. Något vi får styra upp till hösten tror jag.

Då vi (för en gångs skull) åt hela familjen tillsammans blev det sallad lite uppdelad i högar så att man fick plocka av det man gillar. Oliver åt mest ägg och pärlcouscous.

Ja, pärlcouscous låg i botten. En större sorts couscous för att skoja till och variera det lite. Burk-tonfisk, purjolök, rädisor, kokta ägg, tomater, majs, vattenmelon, fetaost, oliver och lite myntablad. Ja, en ganska god blandning om jag får säga det.

Pricken över salladen var lite rostad lök och en god sås. En sås gjord på matyoghurt, mango chutney, curry, salt och peppar. Hepp!


7 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Hepp absolut, det känns väl som en passande middag när det är sommarvärme som anfaller oss:)

Unknown sa...

Låter jättegott!
Smart att servera salladen på det sättet! :)
Ha en in dag!
Kram kram
//Lana

Martina sa...

Mmm, lättlagat och gott ska det vara på sommaren :-)

Pysselpinglan sa...

Ser supergott ut! Och smart idé. Har svarat dig nu på min blogg :)

dianasdrömmar sa...

Men vilken mumsig sallad :)

k sa...

Vilken bra grej det där med att lägga upp i högar så att man kan plocka lite var man vill :)

karin - trattoria sa...

Vilken bra grej det där med att lägga upp i högar så att man kan plocka lite var man vill :)