Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 10 februari 2013

Verkligheten har kommit i kapp mig!

Man kan nog säga att verkligheten har kommit i kapp mig nu. Jag jobbar heltid, har en 16-månaders son som kräver mycket uppmärksamhet, en sambo som man vill ge all uppmärksamhet man kan när man är hemma samt ett nytt större hem som det finns mycket att fixa med. Alltså finns det inte längre så mycket tid för att laga mat, än mindre fotografera den och allra minst blogga om den. Det har ni kanske märkt.

Men äter gör vi och det är ingen hämt-mat men väl gamla beprövade recept. Inte fel det heller. I fredags tex. åt vi Tacopaj. Vi körde efter Arlas recept som vi brukar. Egentligen är det Johan som ska göra den men jag jag fick äran denna gången.

Tacos på fredag!?
I går efter en tur på diverse möbelvaruhus, sportaffärer mm gjorde jag en annan klassiker till kvällsmat: Parmalindad Balsamicokyckling. En sån rätt som jag gjort många gånger och varierar varje gång. Linda kycklingen med bacon eller lufttorkad skinka, använd olika kryddor i såsen men grunden är kyckling, parmaskinka, grädde och balsamvinäger. Denna gången kryddade jag med timjan. Originalreceptet hittar du här (även denna från Arla).

Gjorde en god sallad med ruccola, tomat, selleri, valnötter och rödlök på toppen som jag masserat och marinerat i citronsaft en liten stund. Så gott!


God sallad

Dukat bord och vin i glasen
I går kväll var det ju Melodifestivalen och vi satt klistrade. Men vilket uselt startfält det var!! Det var ju först när Sean Banan studsade in på sen som det började likna nåt. Det var inte ens någon spännande upplösning eftersom man förstod att Bananen skulle gå till final och resten komma sist.:)

Men lite gott hade vi att snaska på till spektaklet. Jag hade gjort Chokladmousse från Kockens Italienska desserter. Testade ju Panna Cotta för ett tag sedan och moussen var mycket bättre. "Pimpade" den lite med frysta hallon, lakritsströssel och chokladsås. Och lite Bridgeblandning till det!

Lite gott till Mello

Ja, så har vi haft det i helgen. Har även sytt två gardiner, fått upp lite nya lampor och sorterat gamla CD-skivor mm. Men någon bokhylla har vi inte hittat så det får stå några flyttlådor i ena hörnet ett tag till... Nu är det dags för ny säsong av Brottet på TV. Älskar dessa danska serier!

9 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Nej, man kan ju inte hinna med allt, tycker du prioriterar helt rätt! Familjen måste ju helt klart få komma först.
Fast det ser väl ut om att ni har ätit hur gott som helst de senaste dagarna så det verkar inte gå någon nöd på er:)

Danska tv-serier - japp!

Ha en fin vecka och ta det lugnt,
kramar

Lotta sa...

Tycker det är otroligt att du hinner med att blogga överhuvudtaget!

Ta det lugnt med att tömma kartongerna. Det är helt naturligt att några stycken står kvar och skräpar ett tag. De finns kvar i morgon också :-)

Anonym sa...

Föstår hur du känner dig med att allt ska hinnas med! man sätter höga krav på sig själv easy fina mamma andas och njut av din fina familj. Vi finns här i bloggvärlden! kram Sofia

Pernilla sa...

tycker också precis som lotta att det är otroligt att du hinner blogga överhuvudtaget, jag är ju "ledig" hela dagarna och känner ändå att jag knappt hinner med...

man behöver ju faktiskt inte uppdatera varje dag, ta du och fokusera på lite annat, vi stannar nog kvar ändå ska du se :)

Remsan sa...

I hear you sister! Jag har därför helt enkelt bestämt mig för att inte uppdatera bloggen varje dag. Det går inte. Jag hinner inte det. Jag var till slut så trött att jag började bli hypokondrisk, men insåg att det var en stress som jag inte egentligen kände av mer än att jag var sååå trött. Det är ju så att livet med familjen och allt annat måste få ta tid och bloggen får då komma i efterhand.
Kramar.

Ann-Sofi MATSAFARI sa...

Ta det lugnt:) Andas ut och känn efter. Det är lättare sagt än gjort att hinna med så mycket som man bara möjligt kan. Jobb, familj och blogg tar tid och energi.
Snart blir det ljusare, varmare och skönare ute, då brukar man få en nytändning igen.

En stor kram:)

Lollo sa...

Tycker ni är grymma som hinner med allt, och förstår inte hur du hinner blogga överhuvudtaget. Imponerad! Jag är mer åt latmaskhållet. Hur som helst så ser allt som vanligt väldigt gott ut!

Lisa sa...

Vi går ingenstans oavsett om du inte uppdaterar dagligen.
Förstår dock din känslan, man vill så mycket, men ett dygn har bara 24 timmar så det gäller att prioritera!
KRAM

Nina sa...

Usch, jag känner verkligen igen mig. Det ÄR svårt att få allt att gå ihop och fortfarande ha lust och ork kvar att sätta sig vid datorn och blogga. Jag har verkligen en liten dipp just nu när jag behöver all energi till min vardag. Det är trist. Men man får komma ihåg att det går i vågor. Och dessutom ska man minnas att det blir ljusare och ljusare för varje dag nu=)! Kram