Skumtomtefudge
12 st skumtomtar50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl strösocker
100 g vit choklad
röd karamellfärg
- Lägg tomtar, smör, grädde och strösocker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning så att tomtarna smälter.
- Låt koka på svag värme tills smeten uppnår en temperatur på 112 grader. Rör då och då.
- Ställ kastrullen i kallt vatten så kokningen avstannar. Rör hela tiden.
- Tillsätt choklad och några droppar röd karamellfärg för den snygga färgen. Rör tills chokladen smält.
- Häll upp i en bakplåtspappersklädd form. Låt stelna i kylen. Skär i lagom stora bitar.
Visst blir man sugen att dyka ner i burken? |
11 kommentarer:
Vilken färg det blev på dom! Vi gjorde första julgodiset i går, mycket lyckat, gott och nu mycket slut:)
Så fina och lena de ser ut! Och snyggt du har matchat burk och innehåll=) Förresten, är de här väldigt söta? Alltså jag förstår att de är söta men är de sådär sjukt söta?
Ser helt fantastiska ut! Älskar färgen verkligen, bra drag att ha i karamellfärg. Om jag hinner den 23:e när vi kommit till Sverige så kanske jag testar detta! Men risk finns för att de blir överpririterade knäcken. Ingen annan där hemma som orkar baka knäck tydligen...
Eh, ja det blir man minst sagt! Den burken hemma hos mig tack :D
Älskar Lonkas vaniljfudge annars, muuums.
Vilket kul och säkert jättegott recept. Måste provas, mina barnbarn uppskattar det säkert! Tack och God Jul!!
Wow, vilken färg! Ser alldeles fantastiskt ut!
De där är helt perfekta!
Såååå fina =)
Kramkram
Ser riktigt smarriga ut, mums!
Så rosa och fina! Du tror inte att de receptet du tidigare använt just skulle ge smulig fudge? Jag gillar oftast inte de smuliga varianterna utan vill dem mjuka och lena. Dessa låter fantastiska.
Snubblade över din blogg när jag googlade efter recept på just skumtomtefudge och hittar hur mycket gott som helst här!
Skicka en kommentar