Vinter/Vår

Vinter/Vår

måndag 25 juli 2011

Korsika del 2

"Problemet" när man är på semester och är så matglad/nyfiken/intresserad som jag är, är att man inte hinner/orkar äta hur mycket som helst. Fördelen på denna resan är att vi åt trerätters nästan varje kväll då vi försökte äta lite olika rätter, smaka av varandra för att prova på så mycket som möjligt.

Sötsaker är ju lite extra smarrigt att testa. Runt medelhavet är ju glassen så förbaskat god med det åt vi bara en gång, även om vi skulle kunna ätit det minst en gång om dag pga värmen. Här kommer några smakprov att fresta med på sötsaker vi tryckte i oss:

En krämig och god Tiramisu. Johan tyckte att det var för lite kex i den och saknade kakao på toppen. Jag tyckte den var smarrig och roligt serverad i en glasburk med lock.

Hela veckan såg jag folk köa för att köpa crêpes på gatorna. Sällan jag orkade men sista kvällen bestämde jag mig för att äta en med nutella hur mätt jag än var. Och mättare blev jag men gott var det!!

Många goda marmelader testade vi. Köpte souvenirburkar som vi hade till frukost. Körsbär, aprikos, apelsin, hallon, jordgubbe.....

Självklart Creme brulé. Krämig och god med en perfekt bränd yta.

En av de mysiga innergårdar vi satt och åt på.

Fiadone. En Korsikansk ostkaka med smak av citrus. Mer ostig än den ostkaka vi är vana vid. Lite klen smak av citrus men otroligt god.

Surdegsbakat bröd till frukost från ett bageri i stan. Otroligt gott med bara marmelad på.

Kastanjer använder man mycket på Korsika. Till exempel i denna pudding/kaka. Söt och god med rostad mandel och kola sås på.
***

8 kommentarer:

karin sa...

det ser jättegott ut! jag gjorde precis ett liknande inlägg om maten på vår resa, man blir så jäkla sugen på att resa igen!

Matarkivet sa...

Underbart!!

Pernilla sa...

det ser helt fantastiskt gott ut! och det finns alltid mer plats i magen när det vankas saker med nutella i, du får väl säga åt lillknådden att flytta sig lite åt sidan så du får ner mer godsaker ;)

Malin sa...

En av höjdpunkterna med att va utomlands är ju just att smaka på nya maträtter och massor av godsaker! :D

charlotta sa...

H-I-M-M-E-L-R-I-K-E-T!

Remsan sa...

Precis så tänker jag också! All mat man inte hinner smaka :-) Berra och jag gör alltid så att vi tar olika rätter och smakar varandras. Vart vi än är... Man kan ju missa nåt.

Kim sa...

Ha ha det verkar som om man inte är ensam om sitt "problem" på resorna. Crepes är ju smaskens!

Mårtenssons kök sa...

Maten och drycken är en väldigt stor del av resorna man gör, spännande att få se lite av det ni satt i er:)