Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 5 juli 2011

...och så kom det äntligen lite regn!!!

Perfekt nedvarvningsvecka på jobbet innan semestern. Hinner städa upp och gå hem i tid. Perfekt! Passade på att dra ut till syrran. Hon har semester och jag såg fram emot en kopp kaffe i trägården. Men då kom regnet. Och åskan. Så det blev fika inomhus i stället med åskmuller som musik. Efterlängtat!! Rensade luften lite.

Lekte med kidsen och stannade på kvällsmat. Alltid god mat. Lax, färskpotatis, rödbetor och spenat. När vi plockade undan och öppnade kylen kunde jag inte låta bli att dra fram kameran och fota min svågers såsförråd!!! Ja, lite mjölk o sånt också. Men en sås för varje tillfälle. Och olika styrkor. De flesta alldeles för starka för min tunga. Bahh..... Han är storkund på Extreme Food som är väl värt ett besök. (det står även lite sås på hyllorna inne i kylen....).

Apropå hetta. Hälsade på mina chiliplantor som flyttat ut till svågern som vårdar dem ömt. Insåg att jag inte hade plats för dem och adopterade bort dem. Till en chilifantast. Passande!! Han fick blodad tand och satte ett gäng olika chilisorter till. Men de blir det nog ingen skörd på i år.

Jag började ju en bloggföljetong om dem för längesen som du kan läsa om här. Antar att det är en bit kvar till skörd med jag håller er uppdaterade.

10 kommentarer:

Mårtenssons kök sa...

Då har ni fått upp vädret till er som vi hade här nere igår, regn hela dagen... Sol hela dagen i dag dock, så har ni tur så får ni det i morgon. Och vilket förråd av såser han har, där ligger vi i lä:) Håkan hälsar att det är en karl med bra smak (med tanke på Thaiketchupen)!

Moma sa...

Hoppas du får skörda lite snart, har de blommat än? Jag har äntligen fått två små orange frukter av mina efterlängtade Scotch Bonnet, det är lycka det:-)

Ann-Louise sa...

Vad kul med så många såser! Jag älskar Extreme Food och framför allt entusiasten som driver affären. Mera sånt i Göteborg!

Svåger sa...

Det kanske är dags att skaffa ett större kylskåp ;-)

Matarkivet sa...

Oj, vilken massa såser! Ser lika packat ut som i mitt kryddskåp. :)

Anna sa...

Ja dessa såser....Överväger att be honom skaffa ett egen kylskåp....Tack för en trevlig kväll Siz! Du får gärna komma och natta Rub ikväll igen :)

Pernilla sa...

jeez, det var inte dåligt med såser där inte! och vi har fortfarande inte besökt extreme food, det är ju nästan lite pinsamt... men man kan ju inte hinna med allt på 3 år, nåt kul måste man ju spara också ;)

hoho, fast vet du vad? jag har fått fast heltidstjänst som barnskötare på en förskola i jonsered i höst så jag kommer ju fortfarande hänga runt partille då... så vi kanske hinner se varandra där någongång innan bebben kommer!

Remsan sa...

Underbart! En sauce-aholic! Det var verkligen en imponerande samling. Antar att han aldrig fick ta då mycket ketchup som han ville när han var barn :-D

charlotta sa...

Va?! Har det regnat här hemma? I Hässleholm har det varit varmt, kvavt och fuktigt dagarna och nätterna igenom. Inte ett åskoväder i sikte, morr.

Fina chiliplantorna ser ut, hördu!

Diana sa...

hahahah det ser ut som vårt kylskåp....
mannen e storkund hos extreme food åxå... varje gång det ska grillas e det nya grejer och tillägg på grejer och kallrökning med spån av olika sorter....
det finns en extremt god senap som heter mad antonys senap om jag inte tar helt fel... väldigt stark men man får en kanongod potatissallad med den i såsen :-)
ha en skön sommar MVH Diana