Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 13 januari 2015

Ugnsbakad falukorv med halloumiost

Första femdagars arbetsveckan på väääldigt länge. Känns faktiskt skönt att allt är "normalt" igen med vardag och jobb. Jag gillar rutiner. 

Vardag innebär vardagsmat och något vi ofta äter till vardag är korv på raken och tvären. I dag blev det Ugnsbakad falukorv med riven Halloumi ovanpå och lite gott mellan och runt korven. Till korven hade vi potatismos och rostad brysselkål. Jag älskar rostad brysselkål!! Halvera, blanda med olja, salt och peppar och rosta på ca 200 grader ca 20 minuter. Rör runt lite då och då så den blir rostad runt om.

Inspirationen till Halloumikorven hittade jag på Jennys Matblogg

Det blir ett recept idag med ungefärliga mått och mängder. Ta mer av det du gillar och mindre av det du inte gillar, helt enkelt!
  • Skär falukorven i skivor fast inte rakt igenom. Dutta en klick bostongurka och en dutt senap om vartannat mellan skivorna. 
  • Skiva äpple och tomat och varva mellan skivorna. Lägg lite äpple och tomat även runt korven. Blanda ihop grädde och chilisås och häll runt korven. 
  • Riv halloumiosten och strö ovanpå hela rätten.
  • Gratinera på 200 grader tills osten fått en gyllenbrun fin färg.

Ugnsbakad falukorv med Halloumiost serveras med potatismos och rostad brysselkål     

Inga kommentarer: