Vinter/Vår

Vinter/Vår

torsdag 15 januari 2015

Pannacotta med mangosalsa

Nu är det snart helg igen! Tjoho! Precis som om man lever bara för helgerna?! Näää....så är det ju inte. Varje dag är trevlig på sitt sätt. Men i morgon är det fredag och vi har arbetat en hel vecka i sträck. Fem dagar på rad. Det var längesen. Inte bara jag är trött. Oliver har somnat vid halv sju två kvällar denna veckan. Helt slut! Välkommen helg!

Förra helgen gjorde jag dessert. Det är ju alltid trevligt när man ätit en god middag. Det blev panna cotta. Enkelt och gott! "Man kan inte äta kottar", sa Oliver men åt ändå med god aptit. Mangosalsan som jag hade lagt ovanpå var han inte lika övertygad om. Jag tyckte att den var väldigt god med sött, fräscht, fruktigt, krämigt och lite oväntat med citrongräset.


Pannacotta med mangosalsa 4 portioner 
2 gelatinblad
0,5 dl strösocker
0,5 vaniljstång eller vaniljpulver (kung markatta)
3 dl vispgrädde

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Skär vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och frön.
  • När grädden kokat upp, dra kastrullen åt sidan och sila av vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i grädden tills de löst sig. 
  • Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen tills den stelnat.
 Mangosalsa
1 mogen mango
saften av en halv lime
2 cm citrongräs
2 msk riven kokos
  • Skala, kärna ur och skär mangon i tärningar. Strimla citrongräset fint. 
  • Blanda mango, limesaft, kokos och citrongräs. Låt stå och dra i kylen tills servering. 
  • Lägg mangosalsan ovanpå pannacottan, ät och njut!

6 kommentarer:

Kim sa...

Till något som pannacotta behöver man något fruktigt och fräscht - mangosalsan både ser ut och låter finfin!
Trevlig helg!

Remsan sa...

Låter som fantastiskt goda kottar :-P Det var ju dessutom en snygg dessert.

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Cheezus, låter ju alldeles ljuvligt gott!

Erika G sa...

Det här låter ju som en perfekt dessert efter en asiatisk middag. På fredag ska jag bjuda bror min på gyozadumplings och då blir det denna pannacotta efteråt. Tack för tipset! Kram!

Ann-Sofi Matsafari sa...

haha "kottar". Jag vill också ha pannakottar! ;-D

Pernilla sa...

nej, klart en inte kan äta kottar! jag håller med oliver. fast pannacotta äter jag ju gärna förstås. förstår inte varför jag får för mig att det är svårt mellan varje gång jag gör det? sen när jag gör det igen så bara: "just ja, det här är ju aslätt!"