I går hade vi en sån där fantastiskt trevlig Matbloggsträff igen. Temat för kvällen var jul och vi var hemma hos Johanna. Det är sällan alla i gänget kan och denna gången var vi en lagom skara på sex stycken. Innan träffen tänker man; "Blir jag mätt?", "Blir det bara sötsaker?". Svaren blir som vanligt: JA och NEJ! Fördelningen av sött och salt blir alltid bra och Ja, vi blir alltid mätta.
Jag hade med mig både sött och salt. Pepparkaksdrömmar och Kanelcouscous med rostad brysselkål, karamelliserad rödlök och granatäpple. Vi bjöds även på knäcke med brie och hjortronsylt, Rödbetssallad med morot, äpple och senapsdressing och en Senapsgriljerad kålrot. Herreminjee, så gott!!
Den där Kålroten ska jag göra nån gång |
Ungefär såhär gjorde jag mitt bidrag:
- Koka couscous enligt anvisningarna på paketet. Blanda med kanel efter tycke och smak.
- Rosta ansad, halverad brysselkål med olja och salt på 225 grader i ca 20 minuter. Rör runt ett par gånger.
- Skala och skiva röd lök i tjocka skivor. Bryn i smör i en kastrull tills den blivit mjuk men ej tagit färg. Strö över socker och låt det smälta tillsammans med löken. Häll på lite rödvinsvinäger och låt det koka in.
- Lägg brysselkål och rödlök ovanpå kanelcouscous och toppa med grantäpple.
Kanelcouscous med rostad brysselkål och karamelliserad rödlök |
Och sen var det desserter i långa banor! Saffranspannkaka, tändstickor, saffransbiscotti, pinjekakor, bountybollar, chokladtryffel, pepparkaksdröm.... Nu kanske ni förstår varför vi träffas så ofta som vi gör?!
7 kommentarer:
Åh, en massa gott som vanligt! Hoppas vi kan ses efter nyår allihopa när jag har återgått till lite mer normal storlek. Kram!
Åh vilken god träff det verkar ha blivit! Synd att missa allt gott men ibland räcker inte tiden till! Jag får prova godsakerna här hemma istället - din sallad låter tokgod och går nog hem hos sambon med :)
Mums, så mycket gott!
Ha ha jag läste: "nu kanske ni förstår varför vi tränar så ofta som vi gör". Well, det ligger väl en sanning i det också! Dina pepparkaksdrömmar var perfekta!
Mmmm, ser smaskens ut!
mums blir inte alls hungrig : )
Senapsgriljerad kålrot lät minsann intressant. Har sett griljerad rotselleri som förslag till det vegetariska julbordet i någon matig tidning den senaste tiden. Spännande! Inte för att vi skulle kunna ha det istället för julskinka på jul men provsmaka skulle vi gärna göra i ett annat sammanhang. :)
Skicka en kommentar