Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 16 december 2014

Bountybollar

Julgodis är väldigt roligt att göra. Helst ska det vara enkelt också. Smälta, blanda, hacka, hälla upp och så. När det tillkommer något eller några moment med att det ska stelna och doppas så blir det ganska komplicerad i min värd. Jag tycker det är kul att pyssla med det får gärna gå snabbt. 

Bountybollar är kanske inget typiskt julgodis utan passar hela året som kaka eller godis. Väldigt sött och gott. Trots att det innehåller flera moment är det väldigt lätt och smidigt att fixa ihop. Blanda, kyl, rulla, frys, doppa i choklad, kyl och ät!

Före och efter chokladbad
Bountybollar ca 30 st
50 g smör, smält
3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde

150g mörk choklad
kokos
  • Blanda smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde till en massa. Låt stå i kylen ca 30 minuter.
  • Rulla bollar, lägg på ett fat och ställ i frysen 30-60 minuter.
  • Smält choklad i vattenbad och doppa de kalla, halvfrysta bollarna. Strö genast över lite kokos. 
  • Förvara i kylen.
 
Någon kanske får en påse med bountybollar i jul

3 kommentarer:

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Sjukt gott! Älskar bountybollar. Vi har bara gjort kola än så länge men tänkte passa på att göra lite mer julgodis när vi kommer till Skåne om några dagar!

Sara på Vardag.nu sa...

Bounty är ju så jäkla gott!

Remsan sa...

I löööv Bountybollar!