Julgodis är
väldigt roligt att göra. Helst ska det vara enkelt också. Smälta,
blanda, hacka, hälla upp och så. När det tillkommer något eller några
moment med att det ska stelna och doppas så blir det ganska komplicerad i
min värd. Jag tycker det är kul att pyssla med det får gärna gå
snabbt.
Före och efter chokladbad |
Bountybollar ca 30 st
50 g smör, smält3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
½ dl vispgrädde
150g mörk choklad
kokos
- Blanda smör, kokos, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde till en massa. Låt stå i kylen ca 30 minuter.
- Rulla bollar, lägg på ett fat och ställ i frysen 30-60 minuter.
- Smält choklad i vattenbad och doppa de kalla, halvfrysta bollarna. Strö genast över lite kokos.
- Förvara i kylen.
Någon kanske får en påse med bountybollar i jul |
3 kommentarer:
Sjukt gott! Älskar bountybollar. Vi har bara gjort kola än så länge men tänkte passa på att göra lite mer julgodis när vi kommer till Skåne om några dagar!
Bounty är ju så jäkla gott!
I löööv Bountybollar!
Skicka en kommentar