Vinter/Vår

Vinter/Vår

söndag 13 april 2014

Snabba frukostbullar utan jäst

Det blev en lika intensiv helg som jag befarat och jag önskar sedan länge att jag kunde klona mig just denna helgen. För man kan inte var med överallt även om man vill. För just samma helg som vi hade personalfest och Johan fyllde år var det planerat en Bloggträff i Falkenberg med ett gäng härliga matbloggare, både nya och gamla bekantskaper. Schemat för träffen var lockande och jag har följt dem via Instagram och inväntar rapporter på deras bloggar. 

Personalfesten blev som vanligt trevlig. Lite trött i nattmössan sjöng jag och Oliver för Johan i går morse innan vi åt frukost, packade matsäck och cyklade iväg för att träffa andra "Knyttar" i Delsjöområdet. Något jag inte vill missa. Är hur mysigt som helst att va ute i skogen och leta pinnar och löv, fika och sjunga tillsammans med ett gäng barn och deras föräldrar. Väl hemma igen var det bara att hoppa ur frilufskläderna och hoppa i lite festligare kläder för att fixa kalas för Johan. Det var Johans familj som kom och vi bjöd på Fläskfilégryta och tårta. Gissa vem som somnade gott (och tidigt) i går kväll?

I morse kändes det som att jag fick ge Johan den helgfrukost han förtjänade. Inte en stressig och lite bakis-frukost. Så jag och Oliver rörde ihop lite Frukostbullar. Googlade på "snabba frukostbullar" och fick fram detta lite scones-liknande recept. Jag klickade den kletiga smeten i en muffinsform och det blev höga och fina bullar. Alltid gott med ljumna och nybakade frukostbullar



 
  
Snabba Frukostbullar 9 st
5 dl vetemjöl (jag tog 1 dl grahamsmjöl, 1 dl rågsikt, 3 dl vetemjöl)
1 msk bakpulver
1/4 tsk salt
2 msk sirap
2,5 dl vatten
  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sirap och vatten. Rör till en jämn deg/smet.
  • Klicka "bollar" av smeten och lägg på en bakplåtsklädd plåt eller i en smord muffinsform.
  • Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.

 

Resten av dagen idag har vi tagit det ganska soft. Tvättat, fixat, varit på stan en sväng, veckohandlat lite, sprungit en sväng.....tja, det vanliga helgfixet. Ser fram emot kommande långhelg då vi åker till skåneland för att hänga med min familj. Hoppas på strålande solsken!


5 kommentarer:

Remsan sa...

Ja, visst hade man velat vara med på bloggträffen. Men för min del gick det inte att prioritera det ekonomiskt. Så är det med hus, det dyker upp utgifter man inte hade räknat med.
Nybakat bröd finns det väl ingen som tackar nej till! Kul när receptet är så smidigt att barnen kan hjälpa till dessutom.
Hoppas nästa helg blir skönt avkopplande. Man behöver båda delarna. Kramar.

Malin`s Diner sa...

Vi saknade er alla som inte var med, och ni missade något skojigt. Men man kan inte vara med på allt, så är det ju tyvärr...

Gratta mannen i efterskott!

Kram kram

karin - trattoria sa...

Nybakat bröd till frukost är ju det bästa som finns :) Det där med att vilja vara med överallt känner jag igen, planerar och planerar men det brukar alltid dyka upp någon som ställer allt på ända...

Ann-Sofi Matsafari sa...

Nybakat till frukost är verkligen att sätta guldkant på tillvaron:)

Kim sa...

Ja när kommer den där kloningsmaskinen egentligen...?
Fast ofta är man ändå nöjd med sitt beslut, och jag tror att man hade liksom varit nöjd vad man än beslutat sig för. Lät som en jättebra helg tycker jag (minus bakis...).
Tacksamt med bakpulverbröd, det är rätt sällan jag har sån framförhållning att jag sätter en deg dagen innan.