Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 8 april 2014

Risbiffar

Jag är en sån där som samlar rester från måltider i plastlådor i kylen. Har så svårt för att slänga mat, nog något jag har fått med mig från min uppväxt. Ibland blir det en lunchlåda, ibland mat till Oliver och ibland något som förvandlas till något helt annat. 

I helgen blev det över ganska mycket ris från en måltid som hamnade i en burk. Det slog mig att jag hade sett ett recept hos Sara, Vardag.nu,  på Risbiffar. Genialisk lunch tillsammans med lite grönsaker och en kall sås. Det kalla riset blandades med ägg, parmesanost och kryddor. Går att variera efter tycke och smak.


Risbiffar ca 8 st

3-4 dl kokt basmatiris2 ägg
1 dl riven ost
strimlade basilikablad
salt och peppar
Smör att steka i
  • Blanda alla ingredienser utom smöret till en smet. 
  • Klicka smeten i en het stekpanna eller plättlagg. 
  • Stek tills risbiffarna är krispiga och gyllene på båda sidor.

Gyllenbrunt stekta Risbiffar
  
Servera biffarna med grönsaker och en kall sås. En enkel sås som ofta återkommer i mitt kök och lunchlådor är matyoghurt blandad med ajvar relish. 

En god matlåda

5 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar gott, trots sin enkelhet eller kanske p g a sin enkelhet!

Ann-Sofi Matsafari sa...

Fiffigt:)

Sara på Vardag.nu sa...

Vad fina dina biffar blev!

Kim sa...

Du dessa har jag också trånat efter. Får väl se till att "råka" koka lite för mycket ris snart.

Åsa sa...

Ah, smart att steka i en sådan stekpanna (ja, vet inte om det heter lägg eller lagg)!