Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 1 april 2014

Skårs Gård

Jag har bott i Göteborg i drygt 14 år och fortfarande hittar jag nya smultronställen i närområdet att besöka. Sedan vi fick barn läggs helgerna upp lite annorlunda. Det är mycket som ska hinnas med, både nytta och nöje. Oliver ska vara nöjd, magar ska mättas och grejer måste fixas och inhandlas. 

I lördags hade vi bestämt oss för att ta en tur till Freeport för att köpa ett par skor till Oliver. När vi satt i bilen på vägen dit insåg vi att vi var hungriga och det var lunchdags. Jag började surfa runt i mobilen och leta matställen i Kungsbackaområdet. Vädret var ju underbart och det fanns krav på att kunna sitta ute . Vi hamnade på Skårs Gård. Ett mycket bra val visade det sig. 

Uteservering i vårsolen
Ett utflyktsmål som passar hela familjen, står det på deras hemsida. Brunch, våfflor och hemgjord glass. Mitt ute på landet, fotbollsgolf, sandlåda och små stugor att övernatta i för kompisgäng och företag. Dessutom en liten gårdsbutik med delikatesser, inredning, kläder och accessoarer. 

Personalen hade ett väldigt vänligt bemötande och jag blev stormförtjust i stället. Många var där för att äta deras brunch men vi nöjde oss med att hitta något i caféet. Vi blev rekommenderade Nygräddade Våfflor med Pulled Pork och pepparrotsglass. Det inte bara lät spännande, det var väldigt gott! Både pepparroten och färskosten i glassen kom från trakten (Fjärås) och kul kombination till den smakrika pulled porken. Till detta serverades gott om fräscha grönsaker. Oliver åt en vanlig våffla med deras otroligt goda glass som var gjord på morgonen. Krämig och god!
Våffla med Pulled pork och Pepparrotsglass
Vet inte om det var den fina vårdagen som gjorde att det var så trevligt men oavsett åker jag gärna tillbaka. Testar gärna deras brunch, äter gärna mer av deras glass och shoppar gärna i deras butik.

Stora grönområden att springa av sig på och en sandlåda för barnen

9 kommentarer:

Kim sa...

Hemmablind? Va? Jag? :)
Men det är ju kul när man kan bli överraskad av sin egen stad (med omgivning).
Pepparrotsglass?! Låter... konstigt, men ändå gott.

Sara på Vardag.nu sa...

Hehe, man behöver inte bo så stort som i Göteborg för att upptäcka nya saker i hemstaden. Det räcker med Växjö kan jag säga ;) Jag skulle så gärna vilja prova den där glassen, det låter så himla märkligt! Men jag älskar ju pepparrot så det borde vara gott :p

Fröken Dill sa...

Vilket mysigt ställe!

Systeryster och jag .... sa...

har bara hört talas om detta ställe
bor inte så långt bort....

gillar när det finns lite att leka med också

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Pepparrotsglass låter löjligt spännande! Har helt missat det här stället, skäms på mig...

Lotta sa...

Det där ska jag komma ihåg när man är ute och åker, att surfa reda på något nytt ställe att käka på. Det lär finnas massor av smultronställen kvar att upptäcka oavsett var man bor. Grattis till ert lyckade besök!

Remsan sa...

Vilken spännande kombination på den lunchen! Men jag kan förstå om det var gott ihop.

Mårtenssons kök sa...

Vilket kanonställe det låter som, maten ni åt skulle vi inte tackat nej till! Även om vi bor i en liten stad så är vi ganska hemmablinda, går sällan ut och käkar här och fikar gör vi väl typ aldrig... Men vi försöker turista på hemmaplan en dag varje sommar i alla fall:)

Livsnjutarnas Gourmetkök sa...

Tackar för tipset, det plitar vi genast ner för kommande utflykter. Låter väldigt mysigt och den där salta våfflan lät väldigt spännande. Udda smaker tilltalar oss har vi märkt, självklart spärrade vi upp ögonen när vi läste pepparrotsglass! Kände med en gång att denna bör testas! :)

En fin vecka tillönskas dig! :)