I lördags gjorde jag denna lilla dessert som går perfekt att förbereda och sedan bara "montera" när det är dags att servera. I botten någon form av kaka av cookie-typ. Jag hade ju bakat Sega Kola-och Havrekakor tidigare i veckan som jag la i botten. Därefter varvade jag med ett lager vaniljkräm och hallonkompott på toppen Receptet hittade jag i senaste numret av Hembakat där Mary bjöd på denna dessert med chocolate chip cookie i botten.
En Trifle till Alla Hjärtans dag? |
Trifle med vanilj och hallon 2 port
2-3 kakor
Vaniljkräm
1 äggula
knappt 1/2 dl strösocker
1/2 msk maizena
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl standardmjölk
10 g smör
Hallonkompott
100 g frysta hallon
0,5 dl farinsocker
- Hallonkompott: Värm hallon och socker i en kastrull på medelvärme. Hallonen ska bli varma och sockret ska smälta. Dra från plattan och låt svalna.
- Vaniljkräm: Blanda äggula, socker och maizena i en bunke. Blanda mjölk och vaniljsocker i en kastrull och låt det koka upp. Dra av från plattan.
- Blanda den varma mjölken med äggblandningen i kastrullen. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och vispa kraftigt på låg värme tills smeten tjocknat.
- Dra kastrullen från plattan och rör ner smöret. Blanda tills allt blandat sig. Låt krämen kallna/svalna.
- Krossa kakorna i botten av två glas. Dela upp vaniljkrämen över kakan och toppa med hallonkompotten. Servera med kärlek!
3 kommentarer:
Det här är en av barnens favorit desserter. Vi brukar använda hemgjord granola, vaniljyoghurt och bär eller frukt, så blir det som ett mellanmål. Toppen eller hur?! Men äggkräm/vaniljkrämen låter ju annars väldigt god.
Så enkel att svänga ihop efter maten om man är sugen på något sött:)
Perra! Letade efter en enkel efterrätt till alla hjärtans dag, det här blir superbra. Tack!
Skicka en kommentar