Vinter/Vår

Vinter/Vår

lördag 8 februari 2014

En skön lördag

Vilken härlig lördag! Vi hade bestämt med några mammakompisar med familjer att vi skulle träffas idag. Planeringen började med pulkaåkning och grill och slutade med bara grill. Snön försvann lika snabbt som den kom och ersattes med regn. Tyvärr var mamma Louise sjuk men pappa och son hängde på tillsammans med en annan familj. Tre underbara ungar som tultade runt i skogen, letade efter en nyckelpiga, klättrade på stubbar och hittade massor av pinnar.

Konsten att få tre två-åringar på ett och samma foto
Gick ganska bra ändå...
Vi grillade korv vid en av de grillplatser som finns vid Skatås. Pappa Peter hade gjort egen korv som han bjöd på. Riktigt gott och jag blev sugen på att prova på det där med att göra egen korv.Lite lätt frusna cyklade vi hem och satte igång ett långkok. Nästan fyra timmar lät jag ett kilo högrev koka sönder tillsammans med lite gottigheter. Sen åt vi det med mjuka tortillabröd, lite olika grönsaker och drack ett gott och dyrt vin till. Vinet kanske inte passade 100% till maten men vi tyckte att det var synd att en fin Amarone skulle stå och samla damm i barskåpet.  


Långkokt Chili 4 port
1 kg högrev
1 gul lök
4 st vitlöksklyftor
3 msk tomatpuré
33 cl halvmörkt öl
1 chipotlechili
spiskummin
paprikapulver
salt och peppar
cayennepeppar
  • Hacka lök och vitlök och bryn i olja i en stekgryta.
  • Tärna köttet i 2x2cm tärningar. Bryn tillsammans med löken tills det fått fin färg.
  • Tillsätt öl, tomatpuré och kryddor efter tycke och smak. Koka upp och låt puttra i 2-4 timmar under lock. Ta bort locket den sista halvtimmen så att all vätska kokar bort. Mosa köttet med en gaffel/sked så det faller isär. Smaka av och krydda eventuellt mer.
  • Servera med mjuka bröd, grönsaker, creme fraiche mm

Det är ju så förbaskat enkelt. Bara kött, kryddor och gott om tid. Krydda efter tycke och smak med smaksättningar som choklad, chili eller kaffe. En perfekt helgsysselsättning det där med långkok. Hacka lite grönsaker och gott bröd av nån sort. Klart!

3 kommentarer:

Systeryster och jag .... sa...

underbara stunder...
och korvgrillning är mysigt

Amy's piece of cake sa...

Låter som en helt underbar lördag, mysigt med grillning sådär ute... jag hade frysit till is brrr! :)

Remsan sa...

Vilken mysig dag! Så härligt med såna här familjeutflykter.
Långlagat kött är alltid lika gott!