Vinter/Vår

Vinter/Vår

tisdag 25 februari 2014

Stekt torsk med dill- och gurkyoghurt

Nu kör vi matkasse igen. En kasse räcker nästan två veckor för oss. Man är inte hemma alla kvällar, orkar inte laga mat alla kvällar och sen kommer en helg som man kanske vill laga lite annat under.

Denna gången testar vi en matkasse från Mathem. Vi testade även deras barnkasse för några veckor sedan. Det jag gillar med matkasse-konceptet är när man blir överraskad av smaker, kombinationer och rätter. Om man jämför Mathem med Linas, som vi testade för ett tag sedan, så var Linas mer spännande. Mathems barnkasse var väldigt basic och den vanliga kassen känns lite mer spännande. I Linas kasse var de flesta huvudkomponenter frysta medan de är färska i Mathems. För och nackdelar då hållbarheten blir kortare och det krävs mer planering.

Ikväll åt vi första rätten från Mathemskassen - Stekt torsk med dill- och grukyoghurt. Enkelt och gott! Vi är faktiskt ganska dåliga på att äta fisk men äter det gärna. Johan är inte så förtjust i att det är ärtor som tillbehör till mycket medan jag gillar det. Oliver är överdrivet petig i maten just nu och äter helst bara korv. Tycka vad man vill om korv men "bara ungen äter"!!


Stekt torsk med dill- och gurkyoghurt 4 port
150g torsk per person
kokt potatis
gröna ärtor
citronklyftor

Dill- och gurkyoghurt
2,5 dl matyoghurt
1/2 gurka
1/2 kruka dill
1 msk citronsaft
salt och peppar
  • Börja med såsen så den får stå och gotta till sig lite. Hacka dill, skala och tärna gurka. Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  • Skala och koka potatis.
  • Koka ärtorna i saltat vatten.
  • Stek torskfilén i smör. Krydda med salt och peppar (ev citronpeppar)


6 kommentarer:

Kim sa...

Ser så gott ut, i sin enkelhet. Sån mat gillar jag. Och röran bokmärks, nu när våren är på ingång (för det är den väl?) så blir man sugen på fräscha röror med grönt.

Louise Solar sa...

Hej
Kul att se att du fortfarande bloggar. Var ett tag sen jag var inne här på bloggen. Har tagit en lång paus men är nu tillbaka. Kommer snart åter!
/Louise, Loulas Kök

Charlotta Hemert Ljungblad sa...

Vi hade ju planer på att prova matkasse men det hände inte, inte än så länge i alla fall. Hoppas ni får en fin helg! Jag ligger förkyld (IGEN!!!!) på soffan och förbannar alla förkylningsbaciller i hela världen. Morr.

Erika G sa...

Med bara två vuxna i hushållet blir det inte av att testa matkasse. Kanske vore det en bra idé men jag blir så ofta sugen på annat än det jag planerat i förväg. Oftast tar jag fram det vi ska äta på kvällen, samma morgon. Men Linas matkasse låter ändå som en av de bättre.
Ha en riktigt fin fredag! Kramar!

Remsan sa...

Det är inte lätt det där med matkasse att få innehållet att passa. Denna middagen skulle passat oss bra.
Vi äter mycket fisk. Vi bunkrar upp med fisk när fiskbilen kommer och på så sätt blir det lättare att få till de där fiskmiddagarna eftersom vi alltid har fisk hemma.
Korv äter ni nästan aldrig, men hos oss är det vi föräldrar som är petiga med maten och inte vill servera vad som helst. Du tror inte att du gör honom mer petig genom att erbjuda korv ofta?

Mårtenssons kök sa...

Dill slänger vi både här och där, i en tsatsiki är det så himla gott att ha det i. Ärtorna och fisken gillas ju också, så ja tack - hela tallriken passar oss:)