I går när jag var ledig testade jag två recept från tidningen: Grahamsrutor och Sega Kola- & Havrerutor. Johan tyckte att den ringlade chokladen på kakorna var pricken över i:et. Även på jobbet var de poppis.
Sega Kola- & Havrerutor
5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl råsocker
1,5 tsk bakpulver
3/4 dl ljus sirap
125 g smör, smält
1 ägg
25 g mörk choklad
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda alla torra ingredienser och sirap i en bunke.
- Tillsätt det smälta smöret och ägget. Blanda ihop till en smet.
- Bred ut smeten på en bakplåtsklädd plåt.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Kakan ska ha en gyllenbrun färg.
- Låt kakan svalna lite innan du skär den i bitar med kniv. Ringla över den smälta chokladen.
7 kommentarer:
gahhhhh en kaka i min stil mums tack för receptet. Måste testas! kram Sofia
det ser grymt gott ut! jag vågar inte köpa den tidningen (fastän jag alltid vill) för det är alltid så många recept i den som jag vill testa och testlistan är redan alldeles för lång... tänk om man bara kunde få baka kakor hela dagarna, det vore nåt det.
trodde att dina arbetskamrater bara gillade fikonbollar, hoho.
Jag har oxå spanat in dessa kakar dom är enkla och smidiga att göra, sånt gillas!!
den där tidningen är en guldgruva...
vi är många på jobbet som bakar från den... och vi blir inte besvikna
Jag är lite som Pernilla - vågar inte köpa sådana tidningar ;) Men mest för att recept leder till att jag måste baka och bakta kakor innebär att jag måste äta dem. Så får man bara ont i magen :p
Det finns många fördelar med att ha ett jobb. Bland dem hittar vi att man har någonstans att göra av allt man bakar... :) Och det är ju alltid uppskattat!
Undrar om mina arbetskamrater förtjänar dessa kakor - verkar sjukt goda.
Trevlig helg - så ses vi ju snart!
Vi fick låna tidningen och bläddrade lite i den, fullkomligt livsfarlig ju:) Men väldigt kul att läsa om människor som vi känner!
Skicka en kommentar