Rabarberpaj 2 portioner
ca 150 g Rabarber i bitar
2 msk stevia strö eller vanligt strösocker
40 g smör
75 g mandelmjöl
- Täck botten på portionsformarna med rabarber. Strö över stevia eller strösocker.
- Smält smöret och blanda med mandelmjölet. Fördela blandningen över rabarbern.
- Grädda på 175 grader i ca 20 minuter.
1 äggula
1 msk florsocker1
1 dl vispgrädde
- Blanda äggulor och socker. Vispa fluffigt med elvisp.
- Vispa grädden fluffig i en annan bunke.
- Rör i hop grädden med äggblandningen till en luftig kräm.
Annars är det väldigt skönt med helg. Vi är lite småhängiga alla tre men har ändå haft en trevlig eftermiddag på stan. Vi mötte upp min syster och käkade lunch och fikade med henne. Trots många lunchställen och fik i denna staden så vet man aldrig vart man ska gå. Blir ju inte lättare då man har en 2,5-åring att ta hänsyn till. Vi hamnade på en för mig okänd indisk restaurang på en lugnare gata i centrum. Lugnt och skönt och god mat. Efter det blev vi kaffesugna och hamnade på Kanolds Café vid Grönsakstorget. Herregud, så mycket gott de hade att erbjuda till kaffet! Lugnt och mysigt även där trots lite mer folk.
Nu har vi landat i soffan efter lite mat och inväntar sista delfinalen av Melodifestivalen. Måtte den ha nåt bra att erbjuda för de andra delfinalerna har minsann inte varit någon höjdare tycker jag. Trevlig kväll!
10 kommentarer:
Herregud vad gott med rabarber. Inte ätit sen i somras nu...
Åh rabarber! Det var länge sedan.
Ett recept som passar mig, låter så gott! änge sedan jag bakade med rabarber dessutom.
alltid kul med nya recept LCHF eller inte
Suck, alla rabarber är slut i frysen annars hade vi minsann testat. Vi är ju numera stolta ägare av en mandelkvarn så mandelmjöl kan vi fixa själv. Men som tur är så är en ny rabarbersäsong snart här:)
Man behöver ju inte gå på någon diet för att uppskatta kakor och desserter som är lite nyttigare. Jag tycker det är kul att det kommit en del alternativ till vanligt vetemjöl, som ju ändå precis som socker omvandlas till glukos i kroppen. Mandelmjöl är väldigt gott att använda i pajer och kakor med frukt och bär, men jag är ju svag för nötter också. Men däremot har jag svårt för stevia. Blir det för mycket tar den konstiga smaken över så jag brukar söta med socker oavsett att jag tillhör den där bokstavskombinationsgruppen :-)
Mmmmm, längtar till rabarbersäsong. Det lär förresten vara den enda grönsak man kan odla på Grönland har jag hört.
Rabarberpaj i de flesta (bokstavs)former och formar går jättebra :-)
Håller med om utbudet i festivalen. Inte mycket att hänga i julgranen eller skicka till en Europafinal.
Gott gott! Den där chokladkakan du hade med dig på senaste träffen var ju megagod, oavsett bokstavskomination :)
AHAHAHA, en paj med bokstavskombination!!! Kvällens asgarv kom där, tack för den! :)
Skicka en kommentar